Nieuws
16-07-2018 | Door Iep van der Meer

De Turkse Ford trucks zien we steeds vaker rijden in ons land en dat gaat alleen maar meer worden als het aan Ford Otosan ligt. De Turkse truckbouwer komt namelijk met nieuwe producten. Bovendien werkt het merk aan een sterke uitbreiding van het dealernetwerk.

Ford Otosan is een productiecentrum van de Ford Motor Company in Turkije voor lichte en zware bedrijfswagens. Van de productielijn lopen de modellen Transit, Courier, Custom én de zware Ford Trucks die tot voor kort uitsluitend in Turkije verkocht werden. De totale productie capaciteit van de fabriek bedraagt 440.000 eenheden per jaar. Vorig jaar liep de teller op tot 413.000 verkochte eenheden. Geen kleine jongen dus, dat Ford Otosan!

Ford heeft Europese ambities met de zware trucks en om die reden werd er een compleet nieuwe range model ontwikkeld. Zo is er een model voor de middellange afstand en zware distributie met 400 tot 480 pk. Deze truck heeft een cabine die 2,3 meter breed is, maar er is wel een slaapcabine variant.

Voor de lange afstand komt Ford met een model met een 2,5 meter brede cabine met vlakke vloer, veel opbergruimte en alle luxe die we in Europa gewend zijn. Deze truck krijgt een 500 pk krachtbron en alle veiligheidssystemen die vandaag de dag verplicht zijn in Europa. De krachtbron is naar verluid uit eigen productie terwijl de versnellingsbakken van ZF zijn. Ford schijnt ook te werken aan een eigen versnellingsbak, maar die komt later pas op de markt

Dat het Ford menens is met de Europese introductie blijkt uit de uitrol van het dealernetwerk. Op dit moment zijn Ford Trucks leverbaar in tien Europese landen. Volgend jaar moeten dat er al 17 zijn volgens Ford Trucks. Ook in Afrika, het Midden Oosten, Rusland en de rest van de wereld breidt Ford Trucks het dealernetwerk sterk uit de komende jaren.

De nieuwe Ford truck wordt gepresenteerd op de komende IAA en er wordt gefluisterd dat Ford de naam ‘Transcontinental’ terug zou brengen. Dat is slechts een gerucht maar het zou een slimme zet zijn!

Voor al het laatste nieuws uit de wereld van de scoops op truckgebied check je dagelijks www.iepieleaks.nl!

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-07-2018
FordLeaks22.jpg

Eerste foto's nieuwe Ford Truck

Er circuleren al enige tijd foto's over het net van een nieuwe Ford truck. In Turkije is keihard gewerkt aan een truck…
Nieuws
02-06-2018
1mvs.jpg

Ford Trucks komt terug!

Ford Trucks had ooit een behoorlijk marktaandeel in ons land. Vooral met de D-Custom Cab en later de Cargo deed Ford goede zaken,…
Nieuws
19-05-2023
Ford Trucks Denmark Launch (2)

Ford Trucks nu ook in Denemarken

Ford Trucks is bezig met een Europese opmars. Na vele Oost- en Zuid- Europese landen, Duitsland en België is het merk…