Nieuwe Keulse steggelt met gemeente Venlo

Nieuws
24-05-2019 | Door Tim de Jong

Chauffeurscafe De Nieuwe Keulse ligt nog altijd in de clinch met de gemeente Venlo. Het lijkt erop dat het oeroude chauffeurscafe op termijn  gaat verdwijnen.

De gemeente Venlo wil het terrein aan de oostkant van de gemeente dat bekend staat als De Keulse Barrière herinrichten. De douanegebouwen en expediteurskantoren zijn of worden gesloopt. Ervoor in de plaats moet een groot tuinwinkelpand komen met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter.

De gemeente wil het hele terrein saneren en dus moet ook de huidige truckparking verdwijnen alsmede het chauffeurscafe.  Eigenaar Ludo Stroink van de Nieuwe Keulse heeft een rechtszaak verloren en lijkt er met de gemeente niet uit te komen. "Ze laten me gewoon zitten tot ik hier weg moet." Stroink beargumenteert dat er weliswaar extra parkeerplaatsen voor vrachtwagens aan de westkant van de stad zijn gekomen nabij de A67, maar dat dat niet voldoende is. "Aan deze kant van de stad, voor de chauffeurs die de Duitse A61 af komen, is deze locatie perfect om te eten en te rusten. Parkeernood die je nu al kunt zien aankomen in en om Venlo, zou dan voorkomen kunnen worden", zegt Stroink.

Voorlopig kunnen chauffeurs nog terecht op de oude en vertrouwde locatie, wellicht nog dit hele jaar. Is alle hoop dan verloren? Misschien niet. Stroink heeft zijn oog laten vallen op een stuk grond wat verder buiten de stad, dichter bij de nieuwe oprit van de A74/A61. Daar is volgens hem voldoende ruimte en is er een mogelijkheid voor een nieuw begin.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-05-2020
Bosch_Truck_parking_Calais.jpg

Nieuwe bewaakte parking geopend bij Calais

In Calais heeft Bosch Secure Parking een nieuw bewaakt parkeerterrein voor trucks geopend. Reserveringen kunnen…
Nieuws
18-11-2019
parking_nobis_LR.jpg

Parkeren op vluchtstrook vaker beboet

Het aantal boetes aan vrachtwagenchauffeurs voor parkeren op niet toegestane plaatsen is fors toegenomen. Alleen…
Nieuws
20-11-2017
Nieuwe_Keulse_2LR.jpg

Nieuwe Keulse: De blokken gaan weg

Na het winnen van het kort geding, zijn eigenaren Anja en Ludo Stroink allerminst in overwinningsstemming. Zij hebben…