Nieuws
04-07-2024 | Door Maarten van der Westen

Het is de zwaarste kraan voor Gerjac Transport & Kraanverhuur tot nu toe: een Volvo FM 500 10x4 met 145 tonmeter autolaadkraan van Fassi. Nu kan het bedrijf bijna elke hijsklus aan. 

“De vraag naar totaaloplossingen neemt toe. Klanten zijn op zoek naar één contact voor al hun vraagstukken, bijvoorbeeld om zware machines te verplaatsen. We willen ‘ja’ kunnen zeggen op elke vraag en daarom hebben we ons wagenpark uitgebreid met een 145 tonmeter autolaadkraan, onze zwaarste kraan ooit. Vervolgens hebben we een truck gezocht die daarvoor geschikt is”, aldus Gerben Groot, samen met zijn vrouw Monique eigenaar van Gerjac.

Ze kwamen uit bij dealer LVS Trucks Beverwijk. “Wij hebben onze wensen op tafel gelegd en vervolgens hebben LVS Trucks en Fassi deze configuratie voorgesteld. Een 5-asser biedt de meeste stabiliteit. De truck is af fabriek voorzien van een chassis met innerliner dat volledig doorloopt tot voor de grille, waar een extra stempelpoot zit. We hebben daardoor de beschikking over vijf stempelpoten voor optimale stabiliteit. Groot voordeel is dat Volvo Trucks het innerliner chassis af fabriek levert. Dat bekort de levertijd en scheelt kosten.”

“Met de Volvo FM in deze uitvoering hebben we een multifunctionele truck voor alle voorkomende werkzaamheden. Meestal zetten we deze truck in als bakwagen maar de laadbak is demontabel. Onder de laadbak zit een koppelschotel zodat we de truck ook kunnen inzetten als trekker voor alle opleggers en diepladers die we in onze vloot hebben.” 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-03-2021
Mick-Volendam_Scania-2-pers-2021.jpg

Scania met 215 ton/meter Fassi voor Mick Volendam

Met een Fassi cabinekraan van maar liefst 215 ton/meter, nam kraanbedrijf Mick uit Volendam deze maand…
Nieuws
24-05-2017
Beekman1-1400.jpg

Volvo FH 8x2 met 85 tonmeter kraan

Beekman Transport uit Apeldoorn heeft een Volvo FH 8x2 Globetrotter-trekker met een 85 tonmeter autolaadkraan in gebruik…
Nieuws
05-04-2016
Damerkin2.jpg

Potig Erkin kraantje voor Jan van Dam

Jan van Dam Machinetransport uit Oudewater heeft wat we noemen 'een potig kraantje' aan zijn machinepark toegevoegd.…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.