Nieuws
18-03-2024 | Door Iep van der Meer

Een Litouwse chauffeur zat even niet goed op te letten toen hij onder een te lage brug door reed in Italië. Zij lading, twee gloednieuwe Scania trucks werd bij die actie onthoofd.

De Volvo FH trekker kwam wel goed onder de lage brug door, maar de geladen Scania trekkers waren net wat hoger. Als gevolg daarvan werd de cabine van de voorste truck volledig verwoest, maar ook de cabine van de achterste truck is total loss. Die cabine werd zelfs uit de vergrendeling getrokken, waardoor deze cabine met het voorhoofd op het wegdek terecht kwam.

Op een filmpje op Facebook is te zien dat de chauffeur past stopt als de politie hem daar toe dwingt. In het filmpje is te zien dat de truck nog met volle snelheid doorrijdt, terwijl de achterste cabine over het wegdek schraapt.

Alcohol

De chauffeur van de Litouwse vervoerder Transimeksa heeft wel wat uit te leggen aan zijn baas. Hij bleek namelijk een behoorlijk alcohol promillage in zijn bloed te hebben. Voor de klanten van de beide trucks zit er niks anders op dan wachten op de volgende levering, of op twee nieuwe cabines.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-03-2022
Oxygen2.jpg

Renault ontwikkelt elektrische stadstruck met Geodis

Renault Trucks start een project met grote klant Geodis dat moet leiden tot een nieuwe, 16-tons elektrische…
Nieuws
17-05-2024
Sysco5 (960 x 519)

Dashcam beelden van truck die van de brug af schoot

Dankzij de beelden kunnen we zelf zien hoe de vrachtwagen door de railing van de brug ging
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.