Nieuws
08-08-2019 | Door Iep van der Meer

Het Finse Auvinen Trucking kennen we natuurlijk van die hele dikke paarse Actros die vorig jaar op onze ">BIGtruck Trophy stond. Een stuk minder uitbundig, maar nog steeds van een zeldzame schoonheid is de nieuwe Scania van dit bedrijf. Het is een S-serie Highline met de 650 pk sterke V8 onder de cabine.

Dat is dan wel niet het topmodel van Scania, maar wel de sterkste V8 zonder EGR en met de sound die je wilt horen uit een V8. De vier assige motorwagen is voorzien van een bulkopbouw en de nodige accessoires. Of je die bullbar nou mooi vindt of niet, het is wel heel apart met die stangen voor de bumper langs. Verder is er een verlengde zonneklep gemonteerd en een keienvanger onder de voorruit. Een lichtbak en een topbeugel met luchthoorns maakt het geheel af. Wat de truck echt maakt is natuurlijk de kleurencombinatie. Die is zoals we dat van Auvinen gewend zijn weer spectaculair qua ontwerp en uitvoering. Foto's van de hele combinatie met aanhanger zijn er nog niet maar daar wordt aan gewerkt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-06-2020
BTT-5.jpg

Oprichter Auvinen Trucking overleden

Afgelopen weekend is de oprichter van Auvinen Trucking, Väinö Auvinen, overleden. Hij was 95 jaar en dat is natuurlijk…
Nieuws
17-04-2023
Auvinen Scania  (1)

Jubileum truck voor Auvinen Trucking

Auvinen Trucking werd opgericht in 1953 door Väinö Auvinen en dat betekent dat het Finse bedrijf dit jaar zijn zeventig…
Nieuws
13-07-2023
Auvinen Chicano Scania (1)

Scania 560S 'Chicano' van Auvinen

Tijdens de Talinn Truck Show in Estland presenteerde Auvinen de nieuwste Scania showtruck, genaamd 'Chicano.' De truck…