Nieuwe stimuleringsregeling voor LNG

Nieuws
12-09-2019 | Door Iep van der Meer

Er komt een nieuwe stimuleringsregeling voor de toepassing van LNG als brandstof voor trucks. Daarmee toont het ministerie van Financiën visie voor de toekomst van deze duurzame brandstof. Bovendien ligt dit in lijn met het beleid van de ons omringende landen waar LNG ook wordt gestimuleerd.

De teleurstelling was groot toen eind 2018 het einde van de accijnsteruggave voor LNG werd aangekondigd. Op dat zelfde moment werd in Duitsland juist een stimuleringsregeling aangekondigd voor het rijden op LNG. Daar rij je nu nog anderhalf jaar gratis in de Maut met zo'n CO2 vriendelijke truck terwijl je daarna een gereduceerd tarief betaalt. Het is dan ook geen toeval dat er inmiddels drie aanbieders zijn van LNG trucks, namelijk Scania, Volvo en Iveco. 

Met de nu aangekondigde nieuwe regeling trekt ook Nederland samen op met de Duitsers in een stimulering van trucks op LNG, en uiteindelijk op Bio-LNG. Meer lezen over de nieuwe regeling doe je op " target="_blank" rel="noopener noreferrer">www.transportenmilieu.nl! 

 

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-09-2019
Stralis-16-1400.jpg

Ophef over LNG als truckbrandstof

In de truckwereld is ophef ontstaan over een publicatie van een milieu-organisatie die constateert dat LNG trucks nauwelijks…
Nieuws
05-11-2016
LNG1.jpg

Rijden op gas wordt volwassen!

Steeds meer bedrijven rijden, vaak gedwongen door hun opdrachtgever, op gas. Tot nu toe was dat vaak een kwestie van heel…
Nieuws
08-11-2017
17279-001-1400.jpg

Scania: 13 liter gasmotor met 410 pk

Na de aangekondigde Volvo en Iveco gasmotoren met vermogens van 460 pk kon Scania niet achterblijven. Op dit moment…