Nieuwe Volvo Torpedo als opvolger NH12 bij Van Zeist

Nieuws
12-09-2023 | Door Iep van der Meer

Van Zeist Transport uit Apeldoorn reed jarenlang met een Volvo NH12 uit 2001. De truck heeft sindsdien met een vaste chauffeur 1,9 miljoen kilometers afgelegd. Hoewel de truck technisch nog prima was gold dat niet voor de emissies. Tijd voor wat nieuws dus, maar torpedo's zijn af fabriek niet meer leverbaar. 

Kortom, een klus voor Vlastuin Truckopbouw. Dit bedrijf uit Renswoude bouwt al jaren Scania's, en inmiddels ook Volvo's om naar torpedo modellen. Dat betekent dus een fraaie torpedo trekker die wél voldoet aan de nieuwste emissie eisen. Van Zeist koos voor de standaard Globetrotter cabine achter de stoere neus. 

De trekker, met een wielbasis van 480 cm werd verbouwd tot een Torpedo VT-5 zoals hij nu officieel heet. Als krachtbron staat er een 13 liter motor in met 500 pk. De truck is nu 79 cm langer dan een frontstuur trekker, maar toch 10 cm korter dan de oude NH. Leuk is dat de truck volledig is opgebouwd in de stijl van de NH, dus compleet met lampenbeugel, lichtbak, Michelin poppen en met stokken op de hoeken van de bumper.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-06-2023
volvo_prototyp_kabiny_2021

Volvo komt met langere Aero cabine in 2024

Na de introductie van de nieuwe DAF XG en XG+ was het wachten op een antwoord van de andere merken. Die kunnen…
Nieuws
27-06-2023
HCT met Volvo FH Electric (1)

Elektrische 74 tons Super Eco Combi

Volvo Trucks is in Göteborg, Zweden, gestart met het testen van een elektrische truck voor hogere gewichten, in samenwerking…
Nieuws
26-06-2023
Melis Volvo Vlastuin neus

Volvo Torpedo voor Melis Logistics

Melis Logistics heeft een Volvo VT5 laten bouwen door Vlastuin Truckopbouw. De stoere Volvo torpedo is rijkelijk voorzien…