Nieuwe voor de nieuwe bij BOTA

Nieuws
16-01-2024 | Door Maarten van der Westen

BOTA Transport uit IJmuiden heeft een nieuwe DAF in ontvangst genomen. Op de nieuwe vrachtwagen komt ook een heel nieuwe chauffeur.

Slechts 18 jaar jong is Sem Esser, de chauffeur op de nieuwe DAF. Via het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) is Sem bij BOTA Transport binnengekomen als stagiair. Niet alleen heeft hij direct zijn groot rijbewijs en chauffeursdiploma gehaald, maar ook VCA, ADR en zijn kraanpapieren. Blijkbaar deed hij bij BOTA goed zijn best want onlangs kreeg hij, tot zijn eigen verbazing, de sleutels van de nieuwste vrachtwagen van het bedrijf.

En dat is er niet zomaar eentje! De DAF XF480 FAN bakwagen is voorzien van een 50-tons kraan. De kraanwagen gaat allerhande kraanwerk doen voor het bedrijf. BOTA Transport doet veel voor de olie- en gasindustrie en voor Tata Steel, dat ook in IJmuiden gevestigd is. Daarnaast rijden ze ook regelmatig met explosieve of radioactieve lading door heel Europa.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-05-2021
IEP_3850_copy-1400.jpg

Nieuwe DAF ziet er veelbelovend uit!

Dat er wat nieuws komt bij DAF Trucks geven ze inmiddels ook zelf toe met een teaser campagne die nu loopt. Wanneer…
Nieuws
18-03-2019
Nieuwe_DAFs_van_Mainfreight.jpg

Nieuwe DAF's voor Mainfreight

Mainfreight Transport Nederland in ‘s-Heerenberg heeft 45 nieuwe DAF trucks ingezet. Het is een selectie geworden van uiteenlopende…
Nieuws
13-05-2021
IMG_8161.png

Nieuwe teaser van DAF!

De nieuwe DAF komt er aan, zoveel is duidelijk als we zien hoeveel fieldtest trucks er rond rijden. Zelf begint DAF nu ook met het…