Nog een nieuw model van Volvo: De FM Low Entry

Nieuws
31-01-2024 | Door Iep van der Meer

Tijdens de presentatie van de nieuwe FH Aero en de nieuwe FH16 met de 17 liter motor toonde Volvo nog een primeur, namelijk de Volvo FM Low Entry. Voor het eerst introduceert het merk een model dat uitsluitend elektrisch leverbaar is. 

De FM Low Entry is dan ook vooral bedoeld voor de binnenstad. De truck heeft een vijf- sterren rating volgens de Londonse Direct Vision beoordeling, waarmee je er ook in de toekomst de binnenstad van London mee in mag. Overigens lijkt het er op dat die standaard ook in de rest van Europa wordt ingevoerd in 2029. Dat betekent dat we de komende jaren steeds vaker dit soort superlage cabines zullen zien, want met een hoge truck mag je op termijn de stad niet meer in.

De elektrische FM Low Entry maakt gebruik van de bekende techniek van Volvo, maar dan met een FM cabine die extra laag geplaatst is. In die cabine passen tot vier personen, want hoewel het er uitziet als een slaapcabine is het dat dus niet. De instap is een stuk lager dan bij de standaard FM, en die wordt nog lager als je de handrem er op zet. Dan zakt de voorkant namelijk nog een stuk in de luchtvering. De FM Low Entry is leverbaar in verschillende wielbases en configuraties, van 4x2 tot zelfs 8x4 modellen. 

Digital Monitor System

Hoewel het prototype nog gewoon spiegels heeft is ook het nieuwe Volvo Digital Monitor System (DMS) systeem leverbaar. Daarbij vervangen camera's de hoofdspiegels. Die camera's werken met twee lensjes aan beide kanten en met infrarood techniek voor beter nachtzicht. Voor nog meer direct zicht is er een extra ruitje in de deur aan de bijrijderkant aangebracht. Klik hier voor meer informatie over de Volvo FM Low Entry

Lees hier alles over transport en milieu!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
670_2023_VDT_Rijnsburg-010

Twee Volvo FH LZV trekkers voor VDT

Transportbedrijf VDT heeft twee Volvo FH 500 4x2 X-Low-trekkers gebruik genomen. Het bedrijf  zet de trucks met…
Nieuws
09-09-2023
Volvo treffen Balkbrug (20)

Volvo Oldtimer Weekend Balkbrug

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Volvo Oldtimer Weekend in Balkbrug. Hoewel de naam wat algemeen is gaat het uitsluitend…
Nieuws
09-02-2023
670_2023_VAN_LEEUWEN_ROTTERDAM-006

Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

De van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam heeft een aantal nieuwe Volvo trucks in de vloot opgenomen. Het gaat…