Nog een paar 1 april grappen

Nieuws
03-04-2021 | Door Tim de Jong

Afgelopen week was BIGtruck niet de enige die een 1 april grap publiceerde. Wij verzonnen een elektrische V8 van Scania, die in de omgeving van Asten, waar zich onze shop bevindt, getest zou worden. Ingenieurs van de fabriek zouden serieus meekijken naar de vorderingen. Inmiddels blijkt dat wij niet de enigen waren die iets grappigs hadden verzonnen.

Op de foto zie je de eerste Tesla Semi vol-elektrische truck in de kleuren van de Deense vervoerder Poul Schou. Dit bedrijf komt uit Odense. Zij zetten deze foto op Facebook, kort nadat Tesla juist had gezegd dat de elektrische trucks van het merk waarschijnlijk pas volgend jaar zullen komen, in plaats van dit jaar nog. Nee, zeiden de Denen, wij hebben onze eerste al!  

Een Spaans en een Kroatisch transportmagazine tuinden erin en zetten de primeur groot op de cover, ondanks dat onze Deense collega’s er op social media lachende gezichtjes bij zetten.

Zo waren er meer. Een Poolse collega schreef dat de Franse dodehoek sticker ook op het stuurwiel geplakt moest worden. Anderen schreven dat de Britten met eigen dodehoek stickers zouden komen. De Duitse collega’s schreven dat het automerk Dacia ook trucks zou gaan bouwen, inclusief een geshopte foto. De Dacia zou de Renault T als basis hebben. “Angriff im Fernverkehr”, schreven ze. En de Belgen schreven dat er een hyperloop zou komen tussen het Suez-kanaal en de haven van Antwerpen.

Die laatste vinden wij trouwens best wel gezocht.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-12-2017
TeslaTruckdriekwart.jpg

Pepsico bestelt 100 Tesla trucks

Het gaat goed met de voorverkopen van de nieuwe elektrische Tesla Semi, de vol elektrische truck waarmee Tesla het wegvervoer…
Nieuws
01-04-2021
Scania_1_april_3LR.jpg

Scania elektrificeert de V8

Scania laat vandaag weten dat het komt met een elektrische versie van de V8. Een eerste prototype rijdt daartoe testrondjes…
Nieuws
06-05-2024
Windrose1 (960 x 720)

Windrose maakt de eerste kilometers in Europa

Het Chinese Windrose wil de Europese markt op met een elektrische vrachtwagen