Nieuws
15-05-2023 | Door Iep van der Meer

Het feit dat er geen Europese torpedo trucks meer op de markt zijn inspireert een aantal ombouwers. Zo kennen we allemaal de Nederlandse Iveco Strator en de Scania en Volvo torpedo modellen van Vlastuin Truckopbouw. Nu komt het Noorse Tuft CustomService echter ook met een Scania Torpedo, deze keer op basis van de R- cabine.

De bekende Vlastuin Scania Torpedo is gebaseerd op de hoge Scania S- cabine met zijn vlakke vloer. Vlastuin is succesvol met deze conversie. Het bedrijf uit Renswoude bouwde inmiddels een kleine 50 van deze trucks. Het gevolg van de hoge S- cabine is dat de door Vlastuin ontworpen neus erg hoog en groot is. Bij Tuft CustomService gingen ze uit van de lager geplaatste R- cabine, waardoor het geheel er wat subtieler uit ziet. Wij zijn benieuwd hoe deze neus er uit ziet voor een Scania R- met Standaard of laag dak!

Spitsere neus

Op artist impression ziet het er heel goed uit, en ook de eerste foto’s van de nog ongespoten Scania zijn veelbelovend. De neus loopt, in lijn met de cabine wat spitser toe dan die van Vlastuin, met daarnaast spatborden die doen denken aan die van de 3- serie torpedo. Net als bij Vlastuin wordt de onderpartij van de frontstuur modellen gehandhaafd waardoor de ondergrille, de bumper en de opstappen in takt blijven. Dat heeft vooral een technische reden, want hierdoor blijven verplichte zaken als de underrun protection en alle technische zaken in originele staat. Het enige wat verandert is de positie van de cabine. Die wordt naar achteren verplaatst, en daar voor komt de neus. Door af- fabriek een langer chassis te bestellen hoeft er aan de wielbasis niet gesleuteld te worden en blijft alles dus origineel.

Wanneer de nieuwe Noorse Scania Torpedo klaar is wordt niet gemeld, maar naar verwachting zal deze truck zijn opwachting maken op de grote truckshows deze zomer. Overigens bouwde Tuft CustomService net als Vlastuin, eerder ook al een Volvo Torpedo model op basis van de Volvo FH.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-02-2024
Lastdrager (9)-1400

Met nieuw interieur is de Lastdrager 2 helemaal af

De Scania 660 ST genaamd 'Lastdrager 2' van Wiersma Olie is voorzien van een compleet nieuw interieur…
Nieuws
19-10-2016
ScaniaT-Runia1LR.jpg

Friese Scania T gespot op vreemde platen

Onderweg kom je natuurlijk altijd wat tegen. Zo zagen we onlangs ter hoogte van Oberhausen deze oudgediende 4-Serie…
Nieuws
22-11-2017
23828747_10210269452470444_19351763_o-1400.jpg

Franse Nextgen Scania Torpedo op Solutrans

In Lyon wordt momenteel de vakbeurs Solutrans georganiseerd. Eén van onze BIGtruck fans is daar voor zijn werk…