Ook bij Mercedes waterstof èn een verbeterde e-Actros

Nieuws
16-09-2020 | Door Tim de Jong

Mercedes-Benz heeft een prototype onthuld van een waterstoftruck en het toont een verbeterde e-Actros. Die waterstoftruck start over drie jaar met testritten en de e-Actros kan als die in productie gaat tot zo’n 500 kilometer ver komen, zegt het merk.

Maar eerst even die waterstof-Mercedes. Daarvan gaat een prototype in 2023 de weg op, pas twee jaar later, dus in 2025, is deze truck te koop. De techniek die Mercedes gebruikt, wijkt flink af van wat bijvoorbeeld Nikola en Iveco nu ontwikkelen, waarbij laatstgenoemden wel hetzelfde tijdpad volgen als Mercedes. Maar Mercedes gaat uit van vloeibare waterstof die bij minus 253 graden opgeslagen  moet worden. Volgens Mercedes is dat in industriële toepassingen al heel normaal. Uitgangspunt van het nu onthulde prototype zijn twee taks die 80 kg waterstof kunnen opslaan en die veertig kilo per stuk wegen. Op die manier wil Mercedes die andere doelstelling bereiken, namelijk een waterstoftruck die als combinatie 40 ton weegt en die 25 ton laadvermogen heeft.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het hele verhaal! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-08-2020
eactros2LR.jpg

Simon Loos test Mercedes e-Actros

Simon Loos nam onlangs de allereerste Mercedes eActros in Nederland in gebruik. De logistiek dienstverlener gaat de volledig…
Nieuws
30-06-2021
eActros_1LR.jpg

Mercedes-Benz start serieproductie van de e-Actros

In de race om een bruikbare en inzetbare elektrische truck op de markt te brengen, heeft Mercedes vandaag…
Nieuws
28-10-2019
Actros_2019_LR.jpg

Mercedes richt zich op elektrisch en waterstof

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, staakt de ontwikkeling van motoren die op gas draaien. Daartoe…