Ook DAF start de productie voorzichtig weer op

Nieuws
20-04-2020 | Door Iep van der Meer

Vorige week werd bekend dat Mercedes en Scania vandaag voorzichtig de productie weer opstarten. Ook DAF meldt nu dat er weer begonnen wordt met het produceren van nieuwe trucks, maar ook hier start de productie op een laag pitje.

Zowel in Eindhoven als in de cabinefabriek in het Belgische Westerlo is weer begonnen met de productie van trucks. DAF werkt voorlopig met één ploeg en met in acht neming van de 'anderhalve meter' regels. ,,We zijn nu aan het testen om te kijken wat er mogelijk is binnen die regels om de gezondheid en veiligheid van de medewerkers te garanderen''. Zo wordt er gewerkt met schotten tussen werknemers om ze te beschermen waar dan nodig is. Vooral bij het werken in cabines is het soms lastig om afstand te houden maar op die manier moet dat wel mogelijk zijn. ,,Voor DAF is de herstart van de productie op een laag tempo vooral een leerproces om te ontdekken wat er mogelijk is binnen de richtlijnen van het RIVM'' aldus een medewerker van de truckproducent. 

Ook andere merken beginnen weer mondjesmaat trucks te bouwen voor zover dat mogelijk is. Ook de toelevering van onderdelen komt langzaam weer op gang. Toch zal het naar verwachting lang duren voordat de volumes van voor de Corona crisis weer worden bereikt. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-06-2020
IEP_3792-1400.jpg

DAF: Ontslagen blijven uit

Na alle berichten over massa ontslagen bij grote truckmerken peilden we de toestand bij DAF Trucks. Daar blijkt het in vergelijking…
Nieuws
17-02-2021
IMG_6724_1.jpg

Coronamoe

We zijn nu bijna een jaar onderweg met de corona crisis en we zijn coronamoe. Het draagvlak voor de maatregelen is aan het kraken en mensen worden…
Nieuws
27-01-2021
IEP_3803_copy-1400_1.jpg

Naar België? Verklaring noodzakelijk!

De corona maatregelen maken het er niet eenvoudiger op. In Nederland moet je formulieren bij je hebben tijdens de…