Nieuws
22-01-2024 | Door Iep van der Meer

Het is aftellen naar de presentatie van de nieuwe Volvo FH. Volgende week, op maandag 29 januari om precies te zijn wordt de gestroomlijnde nieuwe FH cabine onthuld in Gotheborg. BIGtruck is er natuurlijk als de kippen bij, maar inmiddels weten we al wat meer. Zo lijkt ook Volvo de spiegels te vervangen door een camera systeem.

De Volvo FM die je hier ziet werd afgelopen najaar gespot in Zweden. Het is het huidige model, maar als je goed kijkt zie je dat de spiegels vervangen zijn door camera stengeltjes, net als bij DAF, Mercedes en MAN. Dat is een ontwikkeling die alle merken momenteel volgen. Zo zagen we ook al de nieuwe Iveco S-Way zonder spiegels. Opvallend aan de Volvo is dat de frontspiegel er nog wel op zit. Andere merken leveren inmiddels compleet spiegelloze trucks. 

Wat we verder weten van de nieuwe Volvo is dat het front boller wordt om te voldoen aan de nieuwste Europese regels omtrent stroomlijn en veiligheid.  Als een truck voldoet aan bepaalde eisen mag hij voortaan ook langer zijn, net als de nieuwe DAF. Dat zou het mogelijk moeten maken om de Volvo Globetrotter XXL voortaan voor een 13,60 oplegger te koppelen, zonder te lang te zijn. Naar verwachting wordt de Volvo cabine namelijk niet compleet vernieuwd, maar gaan we een ingrijpende facelift zien in Zweden. De eerste spionage foto's vind je hier! Stay tuned!  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
670_2023_VDT_Rijnsburg-010

Twee Volvo FH LZV trekkers voor VDT

Transportbedrijf VDT heeft twee Volvo FH 500 4x2 X-Low-trekkers gebruik genomen. Het bedrijf  zet de trucks met…
Nieuws
09-09-2023
Volvo treffen Balkbrug (20)

Volvo Oldtimer Weekend Balkbrug

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Volvo Oldtimer Weekend in Balkbrug. Hoewel de naam wat algemeen is gaat het uitsluitend…
Nieuws
09-02-2023
670_2023_VAN_LEEUWEN_ROTTERDAM-006

Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

De van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam heeft een aantal nieuwe Volvo trucks in de vloot opgenomen. Het gaat…