Oud Volvo prototype met vlakke vloer

Nieuws
08-02-2022 | Door Iep van der Meer

Volvo Trucks heeft ooit een prototype gebouwd van een cabine met een vlakke vloer, op basis van de vorige FH cabine. Dat bleek toen we in het Volvo museum in Göteborg achter de schermen mochten kijken.

Het Volvo Museum in Göteborg is ontzettend leuk en je vindt er allerlei Volvo auto's en trucks uit de roemruchte geschiedenis van het merk. Echt leuk werd het echter toen we met een medewerker het magazijn in mochten om daar ook even te kijken. Daar viel ons oog op deze bijzondere FH.

Volvo FH Prototype

De FH12 trekker die je hier ziet heeft boven de grille een extra groot vlak, en dat verraad de extra hoogte van de cabine. Ook zie je dat de deurverlengers niet meer aansluiten op de spatborden. Het stukje achter de deur is al wel aangepast trouwens. In het interieur zien we de vlakke vloer, want je kijkt zonder motortunnel zo aan de versnellingspook toe. Jazeker, dit 2005 model was nog voorzien van een manuele transmissie en dat is merkwaardig, want de I-Shift was toen ook al ingevoerd. 

De cabine stond niet alleen hoger op het chassis, er was ook een andere achterwand in gemaakt, met een afgerond ingenomen deel. De lengte van de cabine oogt gewoon standaard overigens, dus dit was nog geen XXL poging zoals we die nu kennen van Volvo. Uiteindelijk heeft dit model de productie fase nooit gehaald, en dat geldt ook voor de truck die we achter de rode FH trekker zien staan. Wat dat precies is hebben we niet kunnen ontdekken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
31-10-2021
DAF_CF_in_aantocht.jpg

DAF CF prototype gespot op Eindhovens fabrieksterrein

Het is niet onze gewoonte om foto’s te publiceren die op of nabij een fabrieksterrein van een truckbouwer…
Nieuws
23-09-2016
Iveco-3-1400.jpg

Iveco LNG concept truck met douche!

Tijdens de IAA presenteert Iveco een schitterend futuristisch prototype. De gestroomlijnde trekker rijdt op LNG en…
Nieuws
09-02-2023
670_2023_VAN_LEEUWEN_ROTTERDAM-006

Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

De van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam heeft een aantal nieuwe Volvo trucks in de vloot opgenomen. Het gaat…