Overname Klomp Transport door Oegema Logistics+

Nieuws
28-09-2024 | Door Nathalie Voorn

Klomp Transport maakt een nieuwe stap met het bedrijf, wat al meer dan 75 jaar bestaat. Per januari 2025 zal Oegema Logistics+ het bedrijf overnemen. Klomp Transport is sinds 1947 een familiebedrijf dat al 3 generaties wordt aangestuurd door de familie Klomp.

Waarom een overname
Klomp Transport vindt het belangrijk dat de activiteiten worden voortgezet en dat de klanten op dezelfde kwalitatieve wijze bediend blijven worden. Ook is verduurzaming een belangrijke reden om op zoek te gaan naar een kandidaat die naar de toekomst kijkt en dezelfde waarden als Klomp Transport belangrijk vindt. Zo is de familie Klomp terecht gekomen bij Oegema Logistics+ en bundelt per 1 januari de krachten samen.

Oegema Logistics+ 
Sinds de oprichting in 1919 is Oegema Logistics+ een familiebedrijf. Oegema is een nationaal en internationaal transportbedrijf en levert al meer dan 100 jaar een grote variatie aan transporten. Door het grote partnernetwerk is wereldwijd transport ook geen probleem. Daarnaast beschikt Oegema over 5 ha buitenopslag in Dedemsvaart, en meer dan 45.000 m2 binnen opslagruimte in Dedemsvaart, Geleen, Culemborg en Brno (Tsjechië). Eén van de kernwaarden van Oegema Logistics+ is duurzaamheid. De laatste jaren investeert Oegema bijvoorbeeld in elektrisch rijden. Inmiddels rijden er 15 elektrische wagens rond en dit aantal groeit naar 30 stuks in 2025. Ook beschikt Oegema over elektrische kranen en meeneemheftrucks. De transportactiviteiten van Klomp Transport vormen een waardevolle aanvulling op het reeds omvangrijke transportaanbod dat Oegema nu al biedt. Beide bedrijven hebben gemeenschappelijke klanten en doen er alles aan om de continuïteit te waarborgen.

Hoe nu verder
De overname naar Oegema Logistics+ gaat niet ineens: het jaar 2025 staat in teken van een goede overdracht. Dit omdat de werkzaamheden van Klomp Transport substantieel anders zijn dan bij Oegema Logistics+. Jan Willem Klomp blijft in 2025 meewerken in het bedrijf en blijft na 1 januari 2026 uiteraard in beeld om zijn expertise en advies te blijven geven. Klomp vindt het belangrijk dat klanten zo min mogelijk hinder van de overname ondervinden. De afronding van de overname zal naar verwachting medio 2026 plaatsvinden.

BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.