Peterbilt 579 als blikvanger voor MobiliteitsRAI

Nieuws
13-10-2017 | Door Iep van der Meer

Tijdens de MobiliteitsRAI 2017 die komende week begint, staat er een nieuwe Peterbilt 579 voor de Europahal van het RAI complex. De indrukwekkende Amerikaan is hét topmodel van het prestgieuze truckmerk in de USA. Met name eigenrijders, maar ook grotere vloten zweren bij dit Paccar merk.

Het thema van de MobiliteitsRAi gaat uitstekend samen met zo’n dikke Yank, want milieuvriendelijk hoeft echt niet saai te zijn. Eén enorm voordeel van het Amerikaanse concept is de fantastische stroomlijn van die lange cabines met de spitse neus. Standaard wordt de Peterbilt uitgerust met de Paccar MX motoren die we ook kennen van DAF. Daarnaast levert Peterbilt af-fabriek CNG uitvoeringen. In dat geval staat er een ">Cummins- Westport ISX12 G motor in met vermogens van naar keuze 320 tot 400 pk. Het gaat hierbij om een aangepaste dieselmotor met onder meer een andere kop met vier kleppen per cilinder en ruimte voor de bougies. Verder is er een waste-gate turbo en uiteraard een ontstekingssysteem. De motor werkt met CNG maar er is ook een af- fabriek LNG oplossing voor een grotere actieradius.  

Tijdens de MobiliteitsRAI 2017 staat de indrukwekkende trekker voor onze Pacton BIGtruck testtrailer. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we die oplegger ook laten voorzien van een setje glimmende Alcoa wielen. Dat staat nou eenmaal beter achter zo’n Amerikaanse glimmer. 

Naast deze dikke Yank tonen wij op het BIGtruck Truckplein trucks van alle Europese merken tijdens de MobiliteitsRAI 2017. De ">MobiliteitsRAI 2017 wordt gehouden van 19 tot en met 21 oktober in Amsterdam. De toegang is gratis, maar daarvoor moet je wel eerst registreren. ">Dat doe je heel handig hier!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
31-08-2017
ToyotaProAceTruck.jpg

Toyota primeur voor MobiliteitsRAI

(Advertorial) Tijdens de MobiliteitsRAI die op 19, 20 en 21 oktober in Amsterdam georganiseerd wordt presenteert Toyota…
Nieuws
13-10-2017
D-Tec_Flexliner_LR.jpg

BIGtruck op MobiliteitsRAI met truckplein

Het wegtransport van vandaag en morgen staat centraal op de MobiliteitsRAI, het nieuwe platform voor de mobiliteitssector,…
Nieuws
18-10-2017
IMG-20171017-WA0002.jpg

BIGtruck stand op Mobiliteitsrai krijgt vorm!

Morgen begint in de RAI in Amsterdam de MobiliteitsRAI. Deze beurs moet worden gezien als een verzamelplaats…