Politie gebruikt pepper spray bij arrestatie chauffeur

Nieuws
02-10-2022 | Door Iep van der Meer

De Duitse politie heeft gebruik moeten maken van pepper spray bij de aanhouding van een chauffeur uit Montenegro. De 24 jarige chauffeur was tussen Vechta en Cloppenburg op de A1 in de middenberm tot stilstand gekomen. Hij bleek onder invloed van drugs en verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. 

Volgens de politie raakte de chauffeur van de weg, waarna hij in de middenberm tegen de vangrail strandde. Geluk bij een ongeluk was dat er geen andere verkeersdeelnemers geraakt werden bij dit ongeval. Toen de politie de chauffeur aansprak rezen er vragen over zijn toestand, waarna een drugstest werd uitgevoerd. Die bleek positief voor cannabis. 

Pepperspray

De chauffeur werd bijzonder agressief tegen de politie waarbij hij zelfs begon te schoppen. Doordat hij knetter stoned was miste zijn schop doel, maar de situatie liep zodanig uit de hand dat de politie genoodzaakt was pepperspray in te zetten. De schade aan de middenberm en de vangrail bedraagt 57.000 Euro, over de schade aan de truck wordt niks gemeld. Voorlopig zit de chauffeur vast in afwachting van een uitspraak van de rechter. (Foto: Duitse politie)