PostNL gaat met trans-o-flex samenwerken

Nieuws
16-08-2024 | Door Maarten van der Westen

Voor het internationaal transport van geneesmiddelen gaat PostNL samenwerken met het Duitse trans-o-flex. Dit bedrijf, met vestigingen in Duitsland en Oostenrijk, specialiseert zich in het temperatuurgecontroleerd transport van deze goederen.

De expresdienst trans-o-flex, die gespecialiseerd is in logistieke diensten voor farmaceutica, cosmetica, consumentenelektronica en andere gevoelige goederen, is een samenwerking aangegaan met PostNL Pharma & Care Benelux. Door de temperatuurgecontroleerde logistieke oplossingen van het andere bedrijf in zijn portfolio op te nemen, breiden zowel trans-o-flex als PostNL hun geografische bereik voor temperatuurgecontroleerde zendingen uit.

“Sinds 2015 heeft PostNL naast de traditionele post- en e-commerceactiviteiten een onafhankelijk distributienetwerk voor zendingen opgebouwd, dat een actieve temperatuurregeling vereist in het bereik van 2–8 graden en 15–25 graden Celsius’, zegt Michael Löckener, Managing Director Operations bij trans-o-flex. “Het BBP-netwerk van PostNL voldoet aan alle EU-eisen voor de farmaceutische logistiek, zodat we onze klanten via één partner een BBP-oplossing kunnen bieden voor alle drie de Benelux-landen.” PostNL kan in ruil daarvoor voor internationale temperatuurgeregelde zendingen vanuit de Benelux het trans-o-flex netwerk gebruiken voor levering in Duitsland en Oostenrijk.

Ervaring

“Naast onze leidende positie in de post- en e-commerce logistiek in de Benelux, streven we naar marktleiderschap in verschillende gespecialiseerde markten zoals de gezondheidszorg”, vertelt Huub Zijlstra, Managing Director Pharma & Care Benelux bij PostNL. “We hebben meer dan 25 jaar ervaring op de zorgmarkt in België en in Nederland voor 10 jaar. We zien aanzienlijke groeimogelijkheden in de farmaceutische en gezondheidssector. Door de wettelijke voorschriften, een groeiende markt en veranderende distributiekanalen zien we een toenemende vraag naar actief temperatuurgecontroleerde logistiek. Daarom investeren we continu in de ontwikkeling van speciale oplossingen.”

In de Benelux rijdt PostNL Pharma & Care dagelijks zo’n 120 distributieroutes met temperatuurgecontroleerde voertuigen. Zijlstra: “Door samen te werken met trans-o-flex breiden we onze internationale netwerkverbindingen met het BBP uit. Gezien de marktontwikkelingen in de Benelux zijn wij van mening dat een sterk partnerschap in Duitsland en Oostenrijk onze klanten zal helpen hun geografische bereik uit te breiden.”

PostNL en trans-o-flex werken al samen op het gebied van internationaal transport. Beide bedrijven zijn partners in het EURODIS-netwerk, dat pakketten en pallets oppikt en levert in 38 Europese landen. Löckener: “PostNL heeft op indrukwekkende wijze bewezen dat het een betrouwbare en innovatieve partner is. We zijn dan ook blij dat we onze samenwerking op het gebied van de farmaceutische logistiek nu kunnen uitbreiden.” 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-09-2021
IVECO-Stralis-PostNL-groot-01.jpg

Forse boete voor PostNL voor inzet illegalen

Het ooit zo nette Nederlandse postbedrijf, nu geprivatiseerd en omgedoopt in PostNL heeft een forse boete…
Nieuws
11-01-2023
19742-IVECO-Stralis-PostNL-groot-01

Staking dreigt bij PostNL

Vrachtwagenchauffeurs van PostNL leggen van vrijdagochtend 13 januari 4.00 uur tot zaterdagochtend 14 januari 7.00 uur het werk…
Nieuws
09-02-2017
Postzegel.jpg

Dakar helden op een postzegel!

Jan en Gerard de Rooy en Hans Stacey zijn de enige Nederlanders die ooit een Dakar Rally gewonnen hebben. Daarnaast zijn…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.