PreZero voegt 32 elektrische Volvo trucks toe aan vloot

Nieuws
21-10-2024 | Door Maarten van der Westen

PreZero gaat voor elektrisch met 32 nieuwe Volvo vrachtwagens in verschillende configuraties. Hiermee loopt de afvalverwerker voor op de zero-emissiezones, die over iets meer dan twee maanden in veel binnensteden gelden.

“We bekijken continu hoe we onze dienstverlening met zo min mogelijk vervoersbewegingen en een zo laag mogelijke CO2-uitstoot kunnen uitvoeren. De verduurzaming van ons wagenpark door de aanschaf van elektrische trucks past goed bij onze ambities op dit gebied”, zegt Richard Bierhuizen, Fleetmanager bij PreZero. “Met de zero-emissiezones in het verschiet, kan je eigenlijk niet meer investeren in voertuigen die rijden op fossiele brandstoffen.”

PreZero koos voor 32 elektrische vrachtwagens van Volvo. “De Volvo FM Electric is zeer geschikt voor de verschillende werkzaamheden die wij uitvoeren. Doordat de truck in heel veel verschillende configuraties leverbaar is, hebben wij voor iedere toepassing een geschikte variant kunnen samenstellen", licht Richard Bierhuizen de keuze toe. De 32 Volvo's FM Electric zijn opgebouwd als kraakpersvoertuigen voor de inzameling van rolcontainers met bedrijfsafval, papier en pd (plasticverpakkingen en drankenkartons), portaal- en haakarmvoertuigen voor het vervoer van afzet-/perscontainers en een trekker voor afvalinzameling met een oplegger.

“Onze voertuigen rijden over het algemeen regionaal, waardoor de gemiddelde afstand tussen de 150 en 200 kilometer per dag is. Daarnaast gebruikt de opbouw energie om de containers te kunnen legen, afval te kunnen persen of containers op- en af te kunnen zetten”, zegt Bierhuizen. Alle vrachtwagens zijn daarom voorzien van een e-PTO voor de aandrijving van de opbouw. “De af-fabriek-oplossing van Volvo Trucks biedt hierin uitgebreide mogelijkheden om de verschillende opbouwtypes te kunnen voorzien van energie. De leverbare accucapaciteiten, plaatsingsmogelijkheden aan het chassis en de motorvermogens sluiten ook goed aan bij onze behoeftes. Daarnaast hebben we gekeken naar de goede instap voor de chauffeur en veel zicht rondom, en hebben we gekozen voor de meest uitgebreide veiligheidssystemen voor zowel de chauffeurs, als voor andere weggebruikers.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-09-2024
volvo-fh-aero-electric-country-road (960 x 640)

Elektrische Volvo met 600 kilometer bereik

Volvo verdubbelt het bereik van de elektrische FH.
Nieuws
26-11-2021
LVS-Trucks_Visser-ATR_GP-Groot_Volvo-Trucks.jpg

Veertig Volvo’s FM voor afvalinzameling

GP Groot uit Heiloo heeft onlangs een order getekend voor de levering van ruim 40 Volvo-trucks. Ze zullen worden…
Nieuws
24-02-2022
Electric_Volvo_Truck.jpg

Elektrische Volvo voor Combex Bouwlogistiek

Volvo Trucks is erg actief met elektrische trucks en complete serie zware trucks kan inmiddels elektrisch besteld…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.