Boek over de Estonia ramp met Stephan Duijndam

Nieuws
07-09-2024 | Door Iep van der Meer

Stephan Duijndam overleefde de scheepsramp met de Estonia, nu al bijna weer 30 jaar geleden. Iep van der Meer schreef zijn ervaringen op en bundelde die in een boek met de titel: Stephan Duijndam: Een leven in het teken van de ramp met de Estonia.

Stephan Duijndam rijdt tegenwoordig voor JP. Vis & Zn. Dertig jaar geleden reed hij nog voor een heel ander bedrijf, en zijn rit naar Sint Petersburg kreeg toen een wel heel dramatisch einde. De ferry Estonia die hem en zijn collega Tom de Klerk terug naar Zweden zou brengen vanuit Estland verging in de nacht van 28 september 1994. Daarbij verloor Tom de Klerk het leven maar Stephan werd ter nauwer nood gered na een nat en koud avontuur in de Oostzee. De ramp met de Estonia werd de rode draad in zijn leven en eerder publiceerde BIGtruck zijn verhaal in twee delen.

Boek over Stephan Duijndam

Naar aanleiding van het contact dat ik al sinds de ramp heb met Stephan Duijndam heb ik een boek geschreven over de ramp, de nasleep en het onderzoek naar de ramp. Dit boek is nu uit!  Het gaat om een geïllustreerde paperback van 85 bladzijden. 

Bestellen is simpel, via deze link!

Bestel het boek hier!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-11-2019
IEP_8020-1400_1.jpg

Het complete verhaal van de Estiona ramp in BIGtruck

Ruim 25 jaar geleden ging de Estonia ten onder. De ferry tussen Tallin en Stockholm nam maar liefst…
Nieuws
28-09-2019
IEP_8020-1400.jpg

Ramp met Estonia 25 jaar geleden: BIGtruck heeft het verhaal

Vandaag, 28 september 2019 is het precies 25 jaar gelden dat de Estonia verging. De veerboot…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.