Regio Brussel verdient meer aan boetes dan aan tol

Nieuws
28-08-2017 | Door Tim de Jong

De Belgische regio Brussel verdient meer aan boetes die samenhangen met de tol dan aan de tol zelf. Dat blijkt uit vragen en antwoorden in het Brusselse parlement.

Tot eind juli heeft de regio Brussel dit jaar 5,7 miljoen aan tolgelden geïncasseerd. Maar er werden ook 14.065 boetes uitgeschreven à duizend euro, en dat is dus ruim 14 miljoen euro. De Belgische werkgeversorganisatie UPTR zegt dat dit het bewijs is dat er duidelijk iets schort aan het Belgische tolsysteem.

De tolinkomsten voor de Brusselse regio blijven ondanks alles ver achter bij de verwachtingen. Aanvankelijk dacht Brussel jaarlijks dik 22 miljoen te kunnen incasseren. Maar het werd in 2016 nog geen 11 miljoen. De gang van zaken zal ongetwijfeld tot verder stof tot discussie leiden. Vorige week haalde TLN uit naar met name Vlaanderen, waar Nederlanders volgens de organisatie onterecht astronomische boetes opgelegd krijgen omdat hun tolkastje buiten hun medeweten niet functioneert en waar Nederlandse chauffeurs in enkele gevallen volgens TLN schandalig worden behandeld. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-12-2017
Viapass.jpg

Wijziging boetesysteem Belgische tol

Op 22 december jongsleden is er een Waals decreet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad met betrekking tot wijzigingen…
Nieuws
02-02-2018
ViapassBe.jpg

Transport in Nood: 'Belgische boetes lopen op'

We begonnen het nieuwe jaar met te melden dat België het tolboetebeleid versoepelt. Er komen meerdere categorieën,…
Nieuws
31-01-2019
Belgische_inspectie_LR.jpg

Wallonië te streng voor tolzondaars

De Waalse overheid heeft het deksel op de neus gekregen inzake het straffen van chauffeurs die geen tol hebben betaald.…