René de Baat is de veiligste chauffeur van Nederland

Nieuws
26-09-2021 | Door Iep van der Meer

Vrachtwagenchauffeur René de Baat uit Klaaswaal is winnaar geworden van het NK Veiligste Chauffeur. Op het TT Circuit in Assen was de 39-jarige Zuid-Hollander zaterdag de sterkste van 25 finalisten. Danny Henskens (Berghem) en Pieter Jacobs (Beuningen) legden beslag op de tweede en de derde plaats.

Voor René was de winst speciaal, vooral omdat ook zijn vader Izaak zich had geplaatst voor de finale op het TT Circuit in Assen. ,,Ik had het niet verwacht. Veiligheid is een belangrijk thema. Ik beschouw deze prijs als een mooie blijk van erkenning", reageerde De Baat, beroepschauffeur bij Van der Mark Transport. Na vijf proeven waren slechts drie finalisten overgebleven. Op het finale-parkoers werd behendigheid gekoppeld aan veiligheid en snelheid. Op dat onderdeel bleef De Baat zijn concurrenten voor; als enige legde hij het complete parkoers binnen de toegestane 15 minuten af. 

Veilig Transport

Transportbedrijf Nijman/Zeetank ontving de TVM Award Veilig Transport voor de positieve wijze waarop dit bedrijf een bijdrage levert aan  de transportveiligheid. Frits Bakker, vestigingsdirecteur van Nijman/Zeetank nam de prijs in ontvangst maar gaf de eer aan zijn medewerkers. Een chauffeur van het bedrijf die ook bij de finalisten hoorde deelde in het applaus en de bloemen.

Remco Kompier 'Ridder'

De TVM Award Ridder 2021 werd uitgereikt aan Remco Kompier uit Nieuwegein. Hij redden in maart een slachtoffer uit een auto na een ongeval op de A28. De auto was te water geraakt. Remco vindt het heel veel eer maar hij vond het de normaalste zaak van de wereld om in actie te komen na zo'n ongeval. 

Tijdens de grote finaledag op het TT Circuit was het een gezellige boel met de wedstrijden, de Teabag Challenge, diverse raceauto's en simulators en een gezellig food plein. 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-09-2023
TVM Awards 2023 (1)

Prijzenregen bij TVM Awards in Assen

Tijdens de finale van de TVM Awards in Assen was het een ware prijzenregen. De grote winnaar van het NK Veiligste…
Nieuws
12-11-2020
TVM_ridder.jpg

Tommy Heineman wint TVM Award Ridder 2020

Tommy Heineman (28) uit Alphen aan den Rijn heeft de TVM Award Ridder 2020 gewonnen. De vrachtwagenchauffeur,…
Nieuws
26-10-2019
IEP_8795-1400.jpg

Martin Kolff is de Veiligste Chauffeur van Nederland

Tijdens de finale van het NK Veiligste Chauffeur 2019 op het TT Circuit van Assen eindigde Martin…