Reuzenorder voor DAF: 1300 trucks voor Primafrio

Nieuws
22-12-2020 | Door Tim de Jong

Het Spaanse transportbedrijf Primafrio Group bij DAF Trucks opnieuw een grote order geplaatst. Het gaat dit keer om 1.300 XF 480 Super Space Cab-trucks. De eerste batch van 400 voertuigen is zojuist in gebruik genomen op de Europese routes van Primafrio. De rest van de vloot zal tot eind 2023 gefaseerd worden afgeleverd.

Na zijn oprichting in het begin van de jaren zestig heeft de Primafrio Group zich ontwikkeld tot een toonaangevend transporteur, gespecialiseerd in het transport van zowel gekoelde en diepgevroren levensmiddelen als kostbare goederen. Het hoofdkantoor zetelt in het Spaanse Murcia en heeft dochterondernemingen in Andalusië, Catalonië, Baskenland en Lissabon, in Frankrijk en Duitsland. De moderne faciliteiten van Primafrio omvatten geconditioneerde magazijnen waarmee het klanten een breed scala aan added value logistics biedt. De vloot van de Primafrio Group omvat eind 2020 900 DAF-voertuigen.

Maatstaf

“In 2016 plaatsten wij een eerste opdracht voor de levering van duizend DAF-trucks. Het jaar erop werden de eerste 300 voertuigen in gebruik genomen. De dagelijkse praktijk heeft inmiddels geleerd dat deze voertuigen de maatstaf zijn op het gebied van betrouwbaarheid, brandstofverbruik en chauffeurscomfort”, aldus José Esteban Conesa, CEO van Primafrio. “Deze nieuwe order maakt onderdeel uit van ons vlootvernieuwingsplan, zodat onze voertuigen altijd zijn uitgerust met de nieuwste geavanceerde technologieën.”

‘Nog winstgevender’

“De nieuwe order zorgt ervoor dat we onze relatie met DAF verder versterken”, stelt José Esteban Conesa. “Met de 1.300 DAF's XF 480 Super Space Cab zullen we de efficiëntie op onze routes – en daarmee onze winstgevendheid – verder verbeteren. Bovendien wordt de CO2-footprint van de Primafrio Group vloot verkleind dankzij deze XF-trucks. De DAF XF past bovendien uitstekend in onze verdere bedrijfsfilosofie: het is een zeer betrouwbare truck die garant staat voor tijdige leveringen, veiligheid en een geweldig comfort voor onze chauffeurs.”

‘Enorme erkenning’
“Dat vooraanstaande transporteurs zoals Primafrio Group op basis van hun eigen jarenlange ervaring opnieuw voor de DAF XF kiezen, is een enorme erkenning van de betrouwbaarheid, efficiëntie en het chauffeurscomfort van onze trucks”, zegt Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur bij DAF Trucks. “Bovendien onderstreept deze order het positieve sentiment van de markt: de vraag naar transport is op de weg terug. We zijn erg blij dat we de transportsector kunnen ondersteunen met trucks van hoge kwaliteit.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-07-2020
ESA1.jpg

Opvallende DAF XF 480 voor Marc Wieringa

Transportbedrijf Wieringa V.O.F. uit Delfzijl heeft deze opvallende nieuwe DAF in gebruik genomen. De DAF XF 480…
Nieuws
12-08-2020
1._DAF-XF-FAW-Schalkwijk.jpg

Wendbare DAF XF voor Kemp Schalkwijk

Kemp Schalkwijk BV, specialist in groenvoorziening, landschapsinrichting en boomonderhoud, heeft de primeur. Aan dit…
Nieuws
22-02-2021
Oldenburger1.jpg

DAF XF met gastanks voor Oldenburger

Zuinig rijden, niet teveel belasting betalen en toch mooi voor de dag komen. Dat is wat Oldenburger beoogt met deze…