Riant uitgeruste Scania's voor Baars Transport

Nieuws
03-02-2017 | Door Iep van der Meer

Baars Transport uit Nieuwland heeft elf nieuwe Scania's besteld. Opvallend is dat ze rijkelijk zijn uitgerust. De eerste acht zijn inmiddels in bedrijf genomen, de rest volgt later dit jaar. Opvallend is dat het gaat om het oude (sorry, huidige) model van Scania en niet om de nieuwe generatie.

“Baars is van huis uit niet echt een Scanianest”, vertelt bedrijfsleider transport Kees-Arie Visser eerlijk. “We hebben echter goede ervaringen met Scania, vandaar dat we ook dit merk hebben uitgenodigd. Daarbij bleek al snel dat Gerritse met Scania scherp inzette en uiteindelijk de concurrenten vóór bleef.  

Baars Transport rijdt onder meer voor de Slibverwerking Noord Brabant (SNB). Het bedrijf verwerkt zuiveringsslib van waterschappen en bedrijven. Zuiveringsslib is het restproduct dat overblijft na de zuivering van afvalwater in een zuiveringsinstallatie. SNB verwerkt het slib door het te verbranden in één van de grootste en milieuvriendelijkste installaties van Europa. De aanvoer van het slib gebeurt met kieptrailers vanuit het hele land. 

“Het is een soort continuproces”, vertelt Kees-Arie Visser. “Acht van de elf voertuigen die wij gekocht hebben, gaan in dit werk rijden. We hebben gekozen voor de volledig luchtgeveerde Scania G450 Highline 6x2 met een liftbare voorloopas en een pneumatisch verstelbare schotel. De auto staat in de bedrijfskleuren van Baars. De kieptrailers zijn ook van Baars, maar staan in de kleuren van de opdrachtgever. De extra as en de schotelverstelling hebben we nodig om het gewicht goed te kunnen verdelen.”

Baars kocht ook nog twee Scania R450 Topline 4x2 trekkers die internationaal worden ingezet. Ze gaan rijden in de bulktransporten in de Benelux, en naar Frankrijk en Duitsland. Daarnaast is nog een R450 Topline 4x2 met haakarmsysteem aangeschaft die voornamelijk nationaal zal gaan rijden. Alle trucks zijn uitgerust met het Crown Edition pakket, een luxe lederen chauffeursstoel, bluetoothradio en een ijskast. De R-uitvoeringen hebben als extra het leather pakket. 

Bovenop de standaardvoorzieningen als Advanced Emergency Brake (AEB) en het Lane Depart Warning systeem (LDW) is er ook nog Adaptive Cruisecontrol (ACC) bij besteld. De vrijloopretarder zorgt voor optimale beheersing van het voertuig en helpt volgens Scania bovendien nog wat extra brandstof te besparen omdat er geen wrijving is als hij niet werkt. Het ACC maakte bovendien de weg vrij naar Active Prediction. 

 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-02-2022
baars3-1400.jpg

MAN TGX voor Baars

Baars Transport uit Nieuwland heeft onlangs een nieuwe MAN TGX voorloopas trekker opgenomen in de vloot, ter vervanging van een MAN…
Nieuws
22-01-2021
Van-de-Wetering_Scania-1-pers-2021.jpg

Drie Scania’s 650S voor Van de Wetering

Van de Wetering uit Loosdrecht, specialist in het internationaal vervoer van luxe jachten over de weg, neemt deze…
Nieuws
11-02-2022
Scania_dld1.jpg

Dikke Scania V8-en voor het Duitse leger

In 2017 meldden we al dat het Duitse leger, net als het onze, voor Scania koos. Onderdeel van de order is de levering…