Roemeen vast in gestremde A7 tunnel

Nieuws
26-01-2023 | Door Iep van der Meer

De afzettingen van de afgesloten tunnel in de A7 tussen Joure en Sneek bleken niet voldoende voor een Roemeense chauffeur. De man negeerde alle borden en ontweek de afzettingen om zich vervolgens klem te rijden in de tunnel.

In de tunnel staan duizenden zandzakken die moeten zorgen voor voldoende neerwaartse druk. Op dit moment worden die zandzakken vervangen door betonblokken, waardoor hopelijk volgende maand het verkeer weer beperkt door de tunnel kan rijden.

Boete en rekening van de berger

De Roemeense chauffeur dacht echter dat hij er wel doorheen kon, maar dat bleek niet het geval. Bergingsbedrijf Betten uit Sneek was verbaasd toen de oproep binnen kwam op de afgesloten snelweg. Het bedrijf trof de Roemeen aan en besloot de combinatie achteruit de tunnel uit te rijden. Kennelijk was hij daar zelf niet toe in staat. Daarna kon hij zijn weg vervolgen, maar dan wel met een forse rekening. Hij kreeg namelijk een boete voor het negeren van het inrij verbod en een rekening van de berger. Foto: Bergingsbedrijf Betten Sneek.