Rogam organiseert MB Bouwvoertuigen dagen

Nieuws
05-02-2018 | Door Iep van der Meer

(Advertorial) Komend weekend staat Bergschenhoek en omgeving in het teken van de Rogam Bouwvoertuigendagen. Tijdens dit tweedaagse evenement presenteert deze Mercedes-Benz dealer het complete programma van Mercedes voor de bouw, inclusief de typisch Nederlandse uitvoeringen.

Sinds de introductie van Euro-6 waren niet alle gewenste uitvoeringen van de Mercedes-Benz bouwvoertuigen leverbaar. Met name de specifiek Nederlandse configuraties, zoals met de wide-spread asopstelling lieten op zich wachten, maar inmiddels is dat opgelost. Sterker nog, het programma is nu completer dan ooit.

10x8 varianten

Helemaal nieuw is bijvoorbeeld de 10x8 WS met een 36 tons tandemstel, maar tijdens de ROGAM Bouwvoertuigendagen zijn er nog twee 10x8 configuraties te zien en te rijden. Dat betekent dat er bij Mercedes-Benz nu drie varianten leverbaar zijn van de 10x8 en dat is uniek. Specifiek voor de Nederlandse markt zijn ook de 8x8 WS voertuigen, maar ook de af-fabriek 8x8 oplossing van Mercedes-Benz wint terrein. Helemaal nieuw is ook een 6x2  Actros  met wide-spread tandemstel voor het vervoer van afzetbakken. Deze 31,5 tons bakwagen is dankzij de tien tons gestuurde sleepas een bijzonder wendbaar voertuig met een ongeëvenaard hoog laadvermogen. Deze Actros met haakarmsysteem is slechts één van de voorbeelden van typische Nederlandse geoptimaliseerde oplossingen voor meer efficiency en hogere laadvermogens.

Uitgebreid programma

Het complete aanbod zal zijn aanwezig tijdens de bouwvoertuigen dagen in Bergschenhoek, van 6x2 met hydraulische HAD voorwielaandrijving tot 6x6, 8x2, 8x4, 8x8, 10x4 en 10x8. Deze trucks zijn er in allerlei verschillende varianten dus met wide-spread gestuurde asopstellingen en starre uitvoeringen. 

Proefrijden in zandbaan 

Op ROGAMBouwvoertuigen dagen is er vrijdag 9 februari cursus voor Mercedes vertegenwoordigers van 10 tot 13 h. Vanaf 13.00h tot 22.00 uur en op zaterdag 10 februari is het evenement geopend vanaf 7:00 tot 17:00 uur. Er kan gereden worden op een kort offroad parcours en op een 12 kilometer lang parcours op de openbare weg in de omgeving. De voertuigen kunnen leeg en vol gereden worden. Er is een shovel voor het laden en er is een aslast weeginstallatie voor het controleren van de gewichtsverdeling bij de verschillende configuraties. ">Via deze link is alle informatie te vinden over aanvangstijden en locatie.

"> 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2020
Totaal_buiten-BorderMaker.jpg

De verlengde vijf-assige Arocs begint vorm te krijgen

Na ruim 9 maanden bouwen begint de Mercedes Arocs van Bart Schmitz van PFM aardig zijn definitieve…
Nieuws
22-09-2021
Veldhuizen-Mercedes_Quadro_10x4_2x_Dieplader_rv_1__2_gw.jpg

Twee compacte Mercedes vijf-assers voor G. de Bruyn

G. de Bruyn BV uit Oudewater heeft twee Mercedes-Benz Arocs 4645 10x4 Quadro trucks in gebruik genomen.…
Nieuws
18-05-2017
Arocs_6x6LR.jpg

Veldhuizen levert speciale Mercedes Arocs 6x6 WS

Al jaren rijdt Van der Donk Transport met Wide Spread Gestuurde 6x6 voor het transport van  Natuursteen…