Sammalisto uit Finland stapt over op Mercedes

Nieuws
30-01-2019 | Door Tim de Jong

Zware combinaties in het land met de ruimste wetgeving hiervoor, Finland. Dan verwacht je trucks van Scandinavische makelij. Niet bij Sammalisto, dat nu kiest voor de Mercedes Actros 3363 8x4. De trucks leggen tot 300.000 kilometer per jaar af met GVW's van 76 ton en meer.

Wanneer je trucks inzet in een ploegendienst van drie per dag, dan kun je kilometers maken. Sammalisto heeft straks zeventien lange combinaties op de weg waarvan vanaf het voorjaar de helft een nieuwe Actros ervoor krijgt. Afkoelen is er niet bij voor de Mercedessen, die op Sammalisto een prima eerste indruk hebben gemaakt. Daarbij zijn de trucks een beetje lichter dan hun voorgangers. Elke kilo telt, zegt het Finse bedrijf, dat sterk is in houtsnippers. Het bedrijf vervoert ook turf, schors, zaagsel en alles wat voorkomt in de bosbouw. Combinatiegewichten lopen soms op tot 84 en 91 ton en trailers zijn uitgerust met conveyor-belts om het lossen te versnellen. Volgens Sammalisto rijden de trucks door heel Finland.

Wat voor de Finnen meespeelde in de keus voor Mercedes, is het Fleetboard telematica systeem. Dat zit in alle trucks en de chauffeurs hebben de app op hun smartphone. Zeker op de lange afstand zegt Sammalisto ook de voordelen van PPC en anticiperende cruise control te ervaren.   

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-10-2018
hls3_LR.jpg

Vier Mercedes Actros 2858 trekkers voor HLS

Heavy Load Service (HLS) Almelo heeft sinds kort de eerste Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. Vier Actros…
Nieuws
26-04-2021
IEP_7903_1_LR.jpg

Breedtetransport: Eerst omvaren en dan de weg op!

Het vervoeren van een opslagtank van 600 kuub is natuurlijk niet makkelijk. De beste manier bleek eerst…
Nieuws
28-01-2016
Lang6-1400.jpg

De langste vleugel op transport

Op een parkeerplaats aan de A7 bij Hoorn stond vandaag dit transport te wachten. Met een lengte van 75 meter is het de…