Nieuws
13-07-2023 | Door Iep van der Meer

Tijdens de Talinn Truck Show in Estland presenteerde Auvinen de nieuwste Scania showtruck, genaamd 'Chicano.' De truck werd opgedragen aan Auvinen's vriend en collega Tero Sassi die eerder dit jaar kwam te overlijden.

De truck werd opgebouwd door Auvinen, maar het schitterende lakwerk is uitgevoerd door Billackeringen Mjolby. Arto Simola, tevens de chauffeur van deze fraaie Scania was de projectleider tijdens de bouw van de Scania. De verlichting op de truck is van de Zweedse bedrijven Diodhuset en Ledson. 

Eerbetoon 

De truck is zoals gezegd een eerbetoon aan Tero Sassi. Hij was sinds het begin van de jaren 80 betrokken bij de projecten van Auvinen. Op de achterwand van de Scania staat een inscriptie met de tekst: 'May the chrome shine with you' als eerbetoon aan de 'tovenaar van roestvrij staal' zoals Auvinen hem noemde.

Mexicaans thema

De oorsprong van "Chicano" kan worden herleid tot de Latijns-Amerikaanse bevolking die in de Verenigde Staten woont. In het verleden werd deze stijl als negatief ervaren in die regio, en dit omdat alleen leden van criminele organisaties, onder andere afkomstig uit Mexico, "Chicano" attributen mochten gebruiken: motieven/tatoeages etc. Dit alles heeft te maken met Mexicaans cultuur, vooral de lofprijzing van de dood. Kenmerkend voor Chicano is het contrast in motieven. Gevaar en dood (zie schedels op de vrachtwagen) worden afgewisseld met tekeningen in levendige kleuren.

Binnenkort lees je in BIGtruck nummer 8 meer over de Talinn Truck Show met nog meer moois van Auvinen! Stay tuned!

Tekst en foto's: Machiej Stefanski

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-06-2018
Auvinen_Trophy.jpg

Auvinen wint BIGtruck Trophy!

Finland gaat aan de haal met de BIGtruckTrophy. De Fin Auvinen won afgetekend voor de Duitser Heide Logistik en de Nederlander…
Nieuws
17-04-2023
Auvinen Scania  (1)

Jubileum truck voor Auvinen Trucking

Auvinen Trucking werd opgericht in 1953 door Väinö Auvinen en dat betekent dat het Finse bedrijf dit jaar zijn zeventig…
Nieuws
08-08-2019
67712391_2335091910096930_2354972912479371264_n.jpg

Nieuwe Scania S voor Auvinen Trucking

Het Finse Auvinen Trucking kennen we natuurlijk van die hele dikke paarse Actros die vorig jaar op onze BIGtruck…