Scania 660S duo voor Geris Dairy Solutions

Nieuws
26-05-2023 | Door Iep van der Meer

Geris Dairy Solutions, gevestigd in Nederweert, heeft twee Scania 660S V8 trucks aangeschaft. De trekkers worden ingezet voor het vervoeren van kaas en boter, zowel nationaal als internationaal. “Scania heeft alles wat we als bedrijf willen uitstralen“, vat managing director Eric Coenen de keuze samen. “Met deze voertuigen komen we representatief over bij onze klanten.”

‘Do it right or don’t do it at all’ prijkt er op de website van Geris Dairy Solutions, serviceverlener in zuivel. Dit bedrijfsmoto wordt kracht bijgezet met de keuze voor de ruime S-cabine en krachtige V8-motor met 660 PK. Eén van de twee Scania nieuwelingen heeft een 6x2*4-aandrijving en zal hoofdzakelijk ingezet worden in de Benelux. De andere, welke een 4x2-aandrijving heeft, zal vooral internationaal gaan rijden. “Van Denemarken en Zweden tot Spanje, waar onze handel naar toe gaat, komen onze voertuigen ook,” licht Coenen toe. Beide trucks zijn uitgerust met de duurzame Scania Opticruise G33 versnellingsbak voor nog meer brandstofefficiëntie. Tevens schafte Geris twee nieuwe trailers aan. 

Goed materieel

De trekkers zijn met het ‘King of the Road’ pakket zeer luxe uitgerust, zodat het de twee chauffeurs onderweg aan niets ontbreekt. Coenen vertelt dat Geris Dairy Solutions medewerkersbetrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. “Goede mensen hebben goed materieel nodig. Het comfortabele interieur, de ruime leefruimte en uitstekende rijeigenschappen van de S-serie zorgen ervoor dat de chauffeurs iedere ochtend met een glimlach instappen en met plezier hun werk doen.”

 Voor het onderhoud heeft Coenen een onderhoudscontract afgesloten. De relatie met Scania Someren omschrijft hij als uitstekend. “We worden altijd snel geholpen, reparaties worden goed uitgevoerd en als het nodig is, wordt er vervangend vervoer geregeld. Dat de garage op slechts vijftien kilometer afstand zit, is ook ideaal. Alles bij elkaar zorgt dit voor de ideale combinatie.” 

‘Make dairy work’

Geris Dairy Solutions ‘makes dairy work’ door het produceren, kopen, verkopen en vervoeren van zuivelkwaliteitsproducten. In Nederweert werken 38 medewerkers, waar de serviceverlener beschikt over een eigen productie- en kwaliteitsafdeling en opslaglocatie met plaats voor meer dan 10.000 pallets. “Vandaag de dag leveren we op jaarbasis meer dan 80.000 ton kaas en boter in heel Europa,” vertelt Coenen. “We groeien behoorlijk snel. Vandaar dat we in 2020 onze eigen trucks hebben aangeschaft om ook die service in eigen huis te hebben.” 

Inmiddels bestaat het wagenpark uit drie trucks, alle drie met de griffioen op de grill. Dat was voor Coenen vanzelfsprekend. Hij omschrijft zichzelf en Ziad Geris, die het bedrijf 14 jaar geleden oprichtte, als echte Scania liefhebbers. “Vanuit ons chauffeursverleden zijn we altijd geïnteresseerd geweest in mooie auto’s. De kracht en het vertrouwen van Scania passen perfect bij ons bedrijf.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2019
forestry.jpg

Scania: Een halve eeuw V8 motoren

Scania viert dit jaar het vijftig jarige bestaan van de V8 motoren. De eerste Scania V8 ooit was een LBT140, een truck…
Nieuws
05-06-2017
Scania_S730_8x8.jpg

Scania V8 met 854 pk op komst?

We horen al langere tijd geruchten over een nieuwe V8 van Scania. Deze nieuwe krachtbron zou het, net als de meeste zes-cilinders…
Nieuws
23-03-2023
Jeda Fence 4

Scania 770S voor Jeda Fence

De vader van Jef Dauwen is gek van vrachtwagens en ook de vaste chauffeur in het bedrijf van zijn zoon, Jeda-Fence. Toen Luc…