Scania bij Heftruck Centrale: geen toeval meer

Nieuws
15-08-2024 | Door Maarten van der Westen

De eerste twee Scania vrachtwagens bij de Heftruck Centrale uit Dirksland kwamen er min of meer bij toeval. Deze bevielen echter zo goed, dat de derde Scania het gevolg was van een doelbewuste beslissing.

De Scania R530 V8 rijdt al sinds begin dit jaar voor de Heftruck Centrale. De order voor deze bijzondere oprijwagen is nog langer geleden. Een lang traject ging eraan vooraf voor deze krachtpatser helemaal geschikt was voor zijn taak: het vervoeren van zware heftrucks. Dankzij twee 10 tons voorassen mag de Scania maar liefst 39 ton wegen.

Kick

Cory Stuij, chauffeur-monteur bij de Heftruck Centrale: “We hebben gekozen voor een Scania R530, gezien het aantal PK’s omdat we nogal redelijk zware vracht vervoeren. De R-serie is gewoon beter naar mijn idee omdat je hoger zit en daarom meer overzicht hebt. We hadden ook een lage Scania nodig in verband met de hoogtes van de heftrucks. Dit chassis is daar uitermate geschikt voor.”

“Ik vind zelf de V8 heel leuk en Scania is de enige die dit aanbiedt. Het is een genot om met deze auto te rijden, mede omdat ik zelf dingen heb mogen meebeslissen in de samenstelling van de machine. De King of the Road-uitvoering is natuurlijk gewoon geweldig, alles zit erop en aan wat je nodig hebt. Daarbij ook heel veel veiligheidsaspecten waar gelukkig niet op bezuinigd is.”

De Heftruck Centrale reconditioneren heftrucks van Linde en tweedehands machines. Als de deze weer als nieuw zijn, worden ze verkocht of verhuurd. Stuij: “We proberen het regionaal te houden maar daarnaast hebben we wel uitschieters door heel Nederland heen, want klanten bellen ons om een heftruck te huren, dus dan wij bedienen hen. Ik krijg nog steeds heel veel voldoening van het finished product wat wij hebben. De heftruck die dus helemaal klaar gemaakt is, die staat te glimmen en te blinken. Daar krijg ik nog steeds een kick van om daar ook weer vervolgens iemand blij mee te maken. Die daar weer mee aan het werk gaat.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2019
forestry.jpg

Scania: Een halve eeuw V8 motoren

Scania viert dit jaar het vijftig jarige bestaan van de V8 motoren. De eerste Scania V8 ooit was een LBT140, een truck…
Nieuws
14-01-2024
Hoitink Scania Torpedo (1)

Scania Torpedo Longline voor Hoitink

Van der Heijden Truckstyling heeft een unieke Scania Torpedo Longline aangepakt voor Walter Hoitink. Zo werd de truck…
Nieuws
12-08-2024
HR2 (960 x 720)

Mooi wit is niet lelijk bij H&R Transport

Helemaal wit, maar de Scania van H&R Transport is alles behalve saai!
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.