Nieuws
02-02-2021 | Door Iep van der Meer

Joery Jongsma rijdt sinds afgelopen weekend met een nieuwe Scania R580 6x4 zwaar transport trekker. De Iveco 8x4 werd na jaren trouwe dienst ingeruild bij Scania Joure om plaats te maken voor de nieuwe V8.

De nieuwe Scania van Jan Jongsma Transport BV is voorzien van de zwaarste Scania achterassen met naafreductie. Bij de trekker is een zwaar transport verklaring voor gewichten tot maar liefst 165 ton. De trekker is verder voorzien van een 'clutch on demand', een King of the Road interieur met lederen bekleding en alle opties die je maar kunt verzinnen. Jongsma koos bewust voor de R Highline cabine vanwege de lagere instap. In het zwaartransport wordt met name bij het laden en lossen veelvuldig ingestapt en dan is deze instap ideaal. Met de 'Clutch on demand' kan Joery heel precies de koppeling laten aangrijpen als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij het in- of uitschuiven van de Broshuis opleggers.

Achter de cabine werd een kist geplaatst van Late Metaal & Special Truck Parts. In die kist kunnen alle benodigdheden voor ladingzekering en bijvoorbeeld zwaailampen worden opgeborgen. De nieuwe Scania werd gespoten door Elzinga in Jirnsum. Scania Joure leverde de truck af.

De nieuwe Scania is de tweede truck van dit merk voor het Steenwijker transportbedrijf. Eerder werd al een Scania R580 8x4 van het vorige model in gebruik genomen. Met de beide trucks vervoert Jan Jongsma BV exeptionele ladingen door heel Europa. Het vervoeren van grote tanks is een specialisme van de mannen. In het filmpje zie je de beide stoere Iveco 8x4 trucks nog een keer in actie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-07-2016
Baetsen08-copy.jpg

De techniek schrijdt voort

Het gaat hard met de techniek en soms is het leuk om even achterom te kijken. Deze schitterende Actros SLT van Baetsen bijvoorbeeld…
Nieuws
18-09-2017
Joure_19-1400.jpg

Hoe langer hoe mooier: Viaduct liggers op transport

Waar zit die tribune vol met pensionado's nou naar te kijken zul je denken. Nou, dat was de publiekstribune…
Nieuws
10-10-2019
PAX_BIS_Groot_Lemmer_3.jpg

Geen brug te ver voor PAX

PAX Transport heeft een zes meter brede brug vervoerd van Heerenveen naar het Belgische Hasselt. De brug was 21 meter lang maar…