Scania R650 6x4 voor rondhouttransport

Nieuws
04-05-2018 | Door Iep van der Meer

S-Trans uit Drachten zet sinds kort een indrukwekkende nieuwe Scania R650 in voor het vervoer van rondhout. Het gaat hierbij om een 6x4 trekker met een 30 tons Palfinger Epsilon autolaadkraan en een uitschuifbare Doll oplegger.

Chauffeur op de bijzondere Scania is Paul Lammers. Hij reed eerder met andere trucks van S-Trans en hij mocht zelf grotendeels bepalen wat zijn ideale nieuwe werkpaard zou worden. Paul: ,,Met deze trekker- oplegger combinatie kan ik net als een combinatie vier klampen hout laden. Doordat de oplegger uitschuifbaar is kan ik echter ook tot 20 meter lange stammen meenemen''. De Doll oplegger is hydraulisch gestuurd en kan daardoor ook vanuit de cabine bijgestuurd worden. Bijzonder is dat het laatste deel van de oplegger naar voren kan worden geschoven door middel van een hydraulische cilinder. Paul: Met de kraan kan ik niet helemaal achterop de oplegger komen. Daarvoor kan ik dat deel naar voren schuiven om te laden of lossen. Vervolgens wordt die klamp dan naar achteren geschoven waardoor de rest geladen kan worden''.

De Epsilon houtkraan is achter de cabine gemonteerd en ligt opgevouwen over het lage Scania dak, zonder dat daar aanpassingen aan gedaan zijn. De opbouw van de kraan werd ook door Doll uitgevoerd. Paul maakte het af door te kiezen voor een extra grote zonneklep en een lichtbak voor de ondergrille. Op het dak was geen optie, en op deze manier doen ze het in Noorwegen ook tenslotte. De Scania werd geleverd door Scania dealer Rinsma in Drachten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
31-05-2021
Siep_31-1400.jpg

Scania 650S met Noorse opbouw voor Siep Amsterdam

Siep Amsterdam uit het Friese Hindeloopen maakt zijn eerste kilometers met zijn nieuwe Scania combinatie.…
Nieuws
16-04-2020
Van-den-Heuvel_Scania-2-pers-2020.jpg

‘Zo’n Scania gaat honderd jaar mee’

Speciaal transportbedrijf Van den Heuvel uit Werkendam had al een paar jaar geen Scania’s meer gekocht. ´Maar als wij…
Nieuws
09-09-2021
Arjen-Kandt_Scania-4-web-pers-2021.jpg

Scania V8 zwaar transport trekker voor Kandt

Arjen Kandt Speciaal Transport BV uit Nieuwerkerk a/d IJssel nam een nieuwe rondom luchtgeveerde Scania 650S…