Scania R770 met 3-serie zonneklep

Nieuws
25-01-2023 | Door Iep van der Meer

De Denen hebben een neus voor trucks, sterker nog, de bekende ‘Holland Style’ zoals dat tegenwoordig heet is eigenlijk ‘Danish Style’. Al in de jaren 80 reden de Denen met schitterend opgebouwde en gespoten trucks rond, een stijl die in ons land dankbaar gekopieerd werd. Zelf zijn ze het ook nog lang niet verleerd, zoals blijkt uit deze fraaie Scania R770 8x4 motorwagen.

De truck rijdt voor Aksel en Rasmus Aadgaard uit Skuldelev, een dorpje links boven Kopenhagen. Het bedrijf heeft zes trucks op de weg. De Scania werd geheel in Deense stijl opgebouwd en afgewerkt door Funs Karrosseribyg in Odense. Daar werden ook de Palfinger autolaadkraan en het Meiller haakarm systeem opgebouwd. De Scania R770 B8x4*4 werd geleverd door Stiholt in Thisted, op Noord Jutland.

3-serie Streamline zonneklep

Aksel over zijn nieuwe gereedschap: ,,Ik heb gekozen voor een ‘Old-Skool’ look voor deze truck. Met een lage cabine en een slaapcabine met plat dak, compleet met een rekje, een originele Deense lichtbak en een Scania 3-serie Streamline zonneklep’’. De truck werd gespoten door OJ Autolak in Odense, waarna FL Buur in Vrå het interieur aanpakte. Daarbij werden alle kunststof delen gespoten, maar het originele stuur met alle schakelaars bleef op zijn plek. Verder werd het interieur voorzien van noppen bekleding met LED verlichting en een mooi verlicht paneel tegen de achterwand.

De Scania wordt, in combinatie met een drie assige Kelberg aanhangwagen ingezet voor werkzaamheden voor water- en waterzuivering bedrijf Novafos in de negen gemeenten van groot-Kopenhagen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-01-2023
Houweling Scania (2)

50e Scania voor Houweling is een V8

Houweling Transport, onderdeel van de Houweling Group met vestigingen in Bleiswijk, Apeldoorn, Tiel, België, Roemenië…
Nieuws
08-02-2023
V8 Dokter (2)

Op bezoek bij de V8 dokter

In BIGtruck Online Magazine nummer twee gaan we op bezoek bij de V8 dokter, André Goris. Hij werkt in Haaksbergen aan oude Scania…
Nieuws
25-02-2016
Rouwmaat1.jpg

Scania 8x4 voor Rouwmaat

Rouwmaat heeft een Scania R410 8x4 met een 65 T/m Palfinger autolaadkraan in gebruik genomen. De truck is verder voorzien van…