Scania R900 Kivara uit Zuid Afrika!

Nieuws
10-05-2018 | Door Tim de Jong

Dat we in Nederland prachtige varianten op bestaande trucks kunnen bouwen is bekend. Maar kijk eens wat we in Zuid Afrika vonden: De Scania R900 Kivara!

Deze showtruck is gebouwd in opdracht van Time Link Cargo uit Kaapstad, dat volgens de bouwer de grootste Scania V8 vloot van Zuid Afrika heeft. De bouwer is Bayside Truck and Trailer Solutions, ook uit Kaapstad. Een veelzijdige ombouwer die allerlei klussen uitvoert voor transporteurs. 

Zo'n beetje alles wat anders kan, is anders geworden aan deze Scania. Opvallend zijn het lage dak en de absentie van spiegels. Die zijn vervangen door een camerasysteem en daarmee is Bayside zijn tijd vooruit. En wat te denken van dikke uitlaatpijpen die boven over de chassisbalken lopen? We zien daar ook lachgaspatronen liggen, waarschijnlijk om de acceleratie wat te verbeteren. Een sportieve en agressieve look is wat de makers van Bayside hier beoogden. Het interieur is in leer opgetrokken en er is een soundsystem ingebouwd met twaalf speakers: drie in elke deur en zes achter de stoelen.

Herprogrammering van de ECU van de motor zweept het vermogen op naar 900 pk. De ombouw kostte naar verluidt 300.000 dollar. Bekijk ook het filmpje!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-05-2017
Coldservice_2_press_2017.jpg

Scania's voor Coldservice Veghel

Coldservice Veghel heet vier nieuwe Scania's aangeschaft. Het gaat om trekkers met motoren van 410 en van 450 pk. Het…
Nieuws
26-01-2019
Tim302.jpg

Deze Scania woog ook bijna 6,5 ton met 360 pk

Scania Nederland stuurde ons een bericht over de nieuwe trucks van RTE, elders op de BIGtruck homepage. Dit…
Nieuws
13-06-2018
Thomann_General_Lee_0016.jpg

Showtruck met ingebouwde bbq uit Zwitserland

De Zwitserse Renault-dealer Thomann komt met een opvallende versie van de Renault T, in de uitvoering van…