Scania’s en Mercedessen voor jubilerend Koeltrans

Nieuws
17-04-2020 | Door Tim de Jong

In de afgelopen periode zijn bij Koeltrans uit Angeren, een bedrijf dat in augustus tien jaar bestaat, zo’n 25 nieuwe trucks in gebruik genomen. Het gaat om trucks van Scania en Mercedes. Directeur Günther Maters laat op social media weten, dat het bedrijf nog redelijk actief weet te blijven in deze onzekere tijden.

Het gaat om zeventien Scania’s en acht Mercedessen. Twee Scania’s zijn van een limited edition. In totaal rijden er bij Koeltrans nu 115 trucks die 150 trailers naar hun bestemming brengen. Twaalf trucks rijden op LNG en in totaal heeft Koeltrans zes LZV op de weg.

Koeltrans Angeren rijdt met name met groeten en fruit en met bloemen en planten op Duitsland. We bellen met eigenaar Günther Maters van Koeltrans om te vragen hoe het nu gaat met zijn bedrijf in deze tijden van Corona: ,,Aanvankelijk was er een grote dip, met name in de bloemen, maar we zagen het naar Pasen toe al weer behoorlijk aantrekken. Daar komt bij dat het mooi weer is. Mensen die thuis zitten gaan in de tuintjes bezig en dan moeten er ook nieuwe plantjes komen. We kunnen momenteel de trucks dan ook behoorlijk goed aan de rit houden in de bloemen en planten. Ook in het vervoer van groenten en fruit gaat het eigenlijk best goed. Voor beide geldt echter wel dat er heel weinig retourlading is vanuit Duitsland. Dat drukt de marges natuurlijk wel maar we zijn niet ontevreden over hoe het verder loopt op dit moment'', aldus Maters.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-08-2020
Oldenburger_Scania-2-LR.jpg

LZV’s op LNG bij Oldenburger

Vervoerder Oldenburger nam onlangs de eerste van twee speciaal uitgevoerde Scania’s R410 Highline in gebruik. Ze zullen worden…
Nieuws
08-04-2019
670_2019_De_Winter_Honselersdijk_052.jpg

Volvo FH LZV op LNG voor De Winter

De Winter Logistics uit Honselersdijk heeft een Volvo FH 460 LNG 6x2-bakwagen met dolly en trailer in gebruik genomen.…
Nieuws
30-11-2015
Meijnders2.jpg

ADR gekeurde Scania LNG trucks voor Meijnders

LNG en CNG maken een behoorlijke groei door als alternatief voor diesel. En dat kan ook, want steeds vaker…