Nieuws
30-01-2023 | Door Iep van der Meer

Van den Bosch uit Erp heeft gekozen voor vier nieuwe Scania 460R trekkers met de nieuwe Super aandrijflijn. Met deze keuze richt het bedrijf zich niet alleen op een laag brandstofverbruik, maar ook op het comfort en de veiligheid van de chauffeur.

“Maximalisering van de payload is altijd een belangrijk onderdeel van ons DNA geweest”, licht Van Lierop toe. “En nog steeds proberen we onze voertuigen en ons getrokken materieel zo efficiënt mogelijk te specificeren. In het verleden betekende dat ook dat we kozen voor 11-liter motoren en kleinere cabines in een basisuitvoering. Dat doen we niet meer. We kiezen nu voor een cabine die de chauffeur een ruime werk- en rustplek biedt en het nodige comfort. Ook veiligheid wordt hierbij niet vergeten. Naast de standaardsystemen als bijv. AEB en standkoeling hebben de trucks ook diverse andere elektronische veiligheidssystemen die het voor de chauffeur veiliger maken.”

Focus op gewicht

Van den Bosch heeft in elke fase van de logistieke flow volledig controle over het eigen gewicht van het materieel en weet daardoor exact hoeveel product geladen kan worden. Wanneer er nieuw materieel wordt aangeschaft is tot op de kilogram bekend wat alles weegt. Dat geldt ook voor het getrokken materieel en de opgebouwde componenten. Dat wordt allemaal exact bijgehouden in de computer zodat de planning precies weet wat er met welke voertuigcombinatie bij de klant geladen kan worden. Ook bij de aanschaf van de nieuwe Scania’s heeft het lage eigen gewicht een belangrijke rol gespeeld. “De Scania’s in onze gewenste specificatie bleken maar liefst 160 kg lichter dan een vergelijkbaar model met een 13-liter motor van een ander merk”, verduidelijkt Van Lierop de focus op het gewicht.

De Super aandrijflijn bestaat uit de 460 pk 13-liter motor, de G25CM-versnellingsbak en de R756-achteras. Deze combinatie heeft in het afgelopen jaar bij internationale tests door de vakmedia menig brandstofrecord doen sneuvelen. De verwachtingen bij Van den Bosch zijn dan ook hoog gespannen. De ruime R-slaapcabine biedt de chauffeur een state-of-the-art werkplek en veel ruimte om te rusten.

Wagenpark

“Voorheen reden wij met 11-liter motoren vanwege het gewicht en het lagere verbruik. De moderne 13-liter motoren zijn echter niet alleen een stuk krachtiger, maar doen qua brandstofverbruik niet meer onder voor de 11-liters,” aldus Van Lierop. “Het is onze doelstelling om het aantal wegkilometers te reduceren en onze bulkcontainers zoveel mogelijk via andere modaliteiten te vervoeren. Wij rijden jaarlijks ca. 80 á 90 duizend kilometer met de trucks naar diverse plekken in Europa. Onze vloot bestaat uit zo’n 6.000 bulkcontainers en zo’n 8 á 9 honderd getrokken eenheden. Hiervoor hebben wij 256 trucks in eigen beheer en de rest zijn subcontractors.”

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-04-2018
Renault_Trucks_T_Van_den_Bosch_Transporten_4_lowres.jpg

Van den Bosch kiest voor Renault Trucks

Van den Bosch Transporten uit Erp kennen we allemaal als een hele trouwe oude Volvo klant. Toch heeft dit bedrijf…
Nieuws
30-04-2020
spandoeken-bij-van-den-bosch-in-erp.jpg

Nieuwe stap in zaak FNV tegen Van den Bosch

Het FNV is al sinds 2013 verwikkeld in een strijd met Van den Bosch over de inzet van buitenlandse chauffeurs…
Nieuws
30-06-2019
IMG_2675-1400.jpg

Open dag afvalstoffendienst Den Bosch

In Den Bosch werd een open dag georganiseerd bij de afvalstoffendienst. BIGtruck ontving een mooie serie foto's van…