St vd Brink neemt Jan Hofman Transport over

Nieuws
25-10-2023 | Door Maarten van der Westen

Transportbedrijf St vd Brink maakt bekend Jan Hofman Transport uit Vroomshoop over te nemen. Hiermee versterkt het bedrijf zijn positie in de bouwsector.

Jan Hofman Transport is opgericht in 1963 en specialiseerde zich op nationaal en internationaal bouwtransport en het vervoer van units en machines. Daarnaast beschikt het bedrijf over 80 opslagcontainers en een loods waar deze in opgeslagen kunnen worden. De containers worden door particulieren en bedrijven gebruikt als kortstondige opslag, bijvoorbeeld bij verhuizingen.

Familiebedrijven

Zowel Jan Hofman Transport als St vd Brink zijn echte familiebedrijven. Deze overeenkomstigheid bleek erg belangrijk bij de gesprekken voorafgaand aan de overname. “Bij de eerste ontmoeting spraken wij uit dat het gevoel van beide kanten goed moet zijn om verder het traject in te gaan. De klik was er meteen ook vanwege de overeenkomsten van onze bedrijven. We zijn net als St vd Brink een familiebedrijf met een betrouwbare reputatie in de markt. Voor ons was St vd Brink dan ook dé partij om ons bedrijf aan over te dragen”, vertellen Anita en Lex Reekers, eigenaren van Jan Hofman Transport.

De 18 transporteenheden en 20 medewerkers van het bedrijf gaan allemaal mee naar St vd Brink. Ook de naam en de locatie blijven voorlopig behouden. Officieel gaat de overname met terugwerkende kracht vanaf 1 januari van dit jaar gelden.

Landelijke dekking

Dankzij de overname van het transportbedrijf uit Vroomshoop versterkt St vd Brink zijn positie in de bouwsector. “Na de overname van Bremer Transport eerder dit jaar versterken we onze positie met een betere dekking in Nederland. Kortom: een win-win situatie”, aldus Alex van den Brink, algemeen directeur St vd Brink.

Met deze overname telt het wagenpark van St vd Brink nu 430 trekkende eenheden. Het transportbedrijf telt nu 820 medewerkers en vergroot door de overname zijn landelijke dekking, vooral in het oosten van het land.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…