Stakingen in Frankrijk zorgen voor overlast

Nieuws
27-01-2023 | Door Iep van der Meer

De Fransen zijn het niet eens met de aangekondigde veranderingen in het pensioenstelsel en dat uiten ze op de gebruikelijke manier, met blokkades. Deze keer niet alleen bij brandstofdepots, maar er dreigen nu ook blokkades van de routes naar Calais.

De Franse opstand is vanwege de verhoging van de pensioenleeftijd van 62 (!) naar 64 jaar. Dat is nog steeds behoorlijk eerder dan in ons land, maar voor de Fransen is het reden om weer eens de bekende gele hesjes uit de kast te trekken.

De vakbonden hebben de afgelopen twee dagen al olieraffinaderijen geblokkeerd in Donges, Le Havre en Fos-sur-Mer. Ook werden tankwagens tegengehouden die tankstations zouden bevoorraden. Hierdoor zijn al weer tankstations droog komen te liggen.

Vermijd de Franse havens 

Voor de komende maand worden verdere protesten aangekondigd die meteen op 1 februari van start gaan. Franse Douaniers in Calais en Duinkerken hebben al gemeld ook te gaan protesteren en dan kan leiden tot aanzienlijke files voor de overtochten naar het VK. De stakingsdreiging is zodanig serieus dat de Britse regering inmiddels heeft gewaarschuwd met het advies om de Franse havens en de tunnel te vermijden begin volgende maand.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-03-2019
Boom_transport.jpg

TLN klaagt over aanhoudende douane-acties Calais

Nederlandse transportbedrijven hebben nu al elf dagen last van stakende douaniers bij Calais. Vrachtauto‚Äôs…
Nieuws
23-12-2018
DAF-fabriek.jpg

Vierdaagse staking bij DAF

Bij DAF is afgelopen een staking begonnen die vier dagen gaat duren. Dit jaar heeft het personeel het werk al meerdere keren…
Nieuws
08-03-2023
Franse stakingen

Opnieuw blokkades in Frankrijk

Frankrijk is opnieuw het toneel van stakingen en blokkades. Calais, de Eurotunnel en diverse bedrijven worden geblokkeerd…