Nieuws
26-10-2015 | Door Tim de Jong

Met de komst van de nieuwe Renault Trucks T trekkers stijgt het aantal Euro 6-trucks in de vloot naar twintig eenheden. De komst van de milieuzones op de Tweede Maasvlakte heeft er voor gezorgd dat er versneld geïnvesteerd moest worden in schone trucks. De nieuwe trekkers zijn niet in de bekende Niek Dijkstra-huisstijl uitgevoerd maar in een chique metallic grijze kleur. Dijkstra: “We hebben gekozen voor de ‘Truck of the Year edition’ vanwege de rijke uitrusting en de fraaie metallic kleur. We hebben de striping aangepast aan de grijze kleur en het resultaat is erg ingetogen, bijna chique. Het is een heel andere uitstraling dan we gewend zijn, maar ik ben er erg tevreden over.”

Niek Dijkstra Transport koos voor de 480 pk sterke DTI krachtbron in combinatie met de Optidriver-geautomatiseerde versnellingsbak. De High-Sleeper cabine is uitgerust met alle mogelijke luxe, van lederen bekleding en een lederen stuurwiel tot aan een koelkast en een luxe chauffeursstoel en draaibare bijrijdersstoel. “De trucks zijn bijzonder compleet uitgerust met onder meer Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning en Xenon verlichting. De zijskirts en de in kleur gespoten onderpartij van de cabine maken het plaatje helemaal af.

Het wagenpark van Niek Dijkstra Transport is met de komst van de drie nieuwe Renault-trucks gegroeid naar dertig trekkende eenheden. De laatste jaren groeit het bedrijf snel. “De economische activiteiten in Noord-Nederland en vooral in Heerenveen groeien behoorlijk en dat brengt veel extra werk met zich mee. Wij hebben hier een eigen land terminal waardoor we onze klanten snel kunnen bedienen. Vanuit Rotterdam rijden we de containers naar Heerenveen. Dat doen we voor een deel met LZV-combinaties. Veel zware containers rijden we echter gewoon met enkele opleggers. Vanuit Heerenveen worden de containers van en naar de klanten gereden. Vanuit dit depot zijn we in staat om altijd snel te reageren op de vraag naar transport”, verklaart Jan Dijkstra. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-09-2015
Renault-Primeur.jpg

Renault Trucks: Primeur voor de RAI?

Renault Trucks organiseert aanstaande donderdag een persconferentie. Tijdens die bijeenkomst zal onder meer het nieuws…
Nieuws
03-05-2016
Noordendorp2.jpg

Noordendorp kiest Renault Trucks T

Noordendorp Transport uit Haaksbergen zet een Renault Trucks T- 430 in voor onder meer het vervoer van bouwmaterialen.
Nieuws
05-10-2015
Renault-Trucks-T-Drive-voor-Heystee-Transport-en-Expeditie_1.jpg

Vier T-Drive Renault trucks voor Heystee

Heystee Transport en Expeditie uit Nederhorst den Berg heeft vier nieuwe Renault trekkers aangeschaft. Het gaat…