Nieuws
20-09-2024 | Door Maarten van der Westen

Tussen alle nieuwigheden van de IAA is wat oud spul ook wel eens leuk. Takens Internationaal Transport uit Oude Pekela heeft een Volvo F16 mooi gerestaureerd.

De uit 1993 stammende trekker is vorig jaar in Nederland op kenteken gekomen. Vervolgens is hij door Takens helemaal onder handen genomen, met een fraai gerestaureerde old-skool trekker tot gevolg. De Volvo met de 16-liter dieselmotor is weer het paradepaardje van Volvo dat het ooit was. Zeker met de opbouw, die helemaal klopt met de tijd, is het een plaatje geworden.

Heel wat partijen hebben aan de klassieke Volvo gewerkt. Het chassis is gestraald en gespoten door Straalbedrijf Mourits uit Bedum. Vervolgens zijn de cabine, velgen, traanplaat, tank en kist van de Volvo bij Mourits Autoschade gespoten in de bedrijfskleuren van Takens. De kist is gemaakt door SR Truckopbouw. Homan Reklame heeft de reclame verzorgd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-05-2016
IEP_8059-1400.jpg

Oldtimerdag Hoornsterzwaag 2016

Gisteren leerden we in Hoornsterzwaag dat het begrip 'Oldtimerdag' nogal rekbaar is. Wat een geweldig feest is dat, en…
Nieuws
09-07-2016
Scania-dubbLR.jpg

Veel moois op oldtimershow Stroe

Wat een kleurrijke, uiteenlopende verzameling trucks zagen we op de Oldtimershow in Stroe. Op de Veluwe waren tal van…
Nieuws
31-03-2018
OCV2.jpg

Foto's OCV Lenterit 2018

De OCV Lenterit werd in het Paasweekend gehouden bij overwegend lekker rustig lenteweer. Niet minder dan 145 historische trucks,…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.