Terugkijken naar de BIGtruck Kippertest 8x8

Nieuws
05-05-2020 | Door Iep van der Meer

In 2017 organiseerde BIGtruck de grote 8x8 kippertest. Verrassende nieuwkomer was toen Tatra, een merk wat tot dat moment nog niks deed in ons land. De BIGtruck Kippertest was voor Tatra een leermomentje en sindsdien zijn er heel wat van die fraaie Tsjechische kippers op de Nederlandse wegen verschenen.

In de zandgroeve van Van der Wiel waren we twee dagen te gast met onze stoere kippers. Met ons eigen team, aangevuld door een aantal enthousiaste vrijwilligers werden de trucks opgemeten, gereden, beladen en gewogen. Verder was er uitvoerig tijd voor fotografie en voor televisie opnames door RTL Transportwereld. Alles bij elkaar leidde dat tot een leuk verslag in BIGtruck en in Bouwmachines, en uiteraard in een leuke uitzending op RTL.

Inmiddels is er het één en ander veranderd in het aanbod van 8x8 kippers. Zo is Ginaf van de markt, heeft Volvo nu een serieuze 8x8 en is de Tatra doorontwikkeld tot een kipper die zich kan meten met de andere, typisch Nederlandse terreinbeulen. Kortom, alle seinen stonden op groen voor een 2020 editie van onze grote BIGtruck 8x8 kippertest, totdat de Corona crisis een einde maakte aan onze plannen. Evenementen zijn gewoon verboden, maar met twee man in de cabine zitten is ook even niet het beste idee. Zeker niet in de relatief compacte dagcabines, en dan ook nog met een bemanning die de hele dag door wisselt. 

Kortom, we hebben moeten besluiten om de kippertest uit te stellen tot een moment dat het wel weer kan en mag. Hopelijk lukt dat nog dit najaar, maar we blijven een datum zoeken. Gelukkig hebben we van de vorige editie de foto's en de video nog! " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Check hier het complete verhaal in BIGtruck!

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-07-2017
IMG_7683-1400.jpg

Komend weekend BIGtruck 8x8 Kippertest op tv

Aanstaande zondag kun je in RTL Transportwereld onze kippertest met 8x8 trucks zien. Binnenkort lees je er…
Nieuws
04-01-2018
Groepentest_22-1400.jpg

Zondag BIGtruck 8x8 Kippertest op RTL7

Aanstaande zondag om 1700 uur zend RTL Transportwereld onze BIGtruck kippertest met 8x8 voertuigen uit. In deze…
Nieuws
06-07-2021
Test_3-1400.jpg

Kippertest 10x8 trucks (en een 10x10) in BIGtruck!

In BIGtruck nummer zes lees je alles over onze grote kippertest. Deze keer gingen we voor de 10x8 configuratie…