Tien elektrische Volvo FM trekkers voor Bakker Goedhart

Nieuws
01-03-2023 | Door Iep van der Meer

Bakker Goedhart zet zwaar in op de elektrificatie met een order voor niet minder dan tien elektrische Volvo FM Globetrotter trekkers. De eerste twee zijn inmiddels afgeleverd.

Bakker Goedhart bereidt dagelijks op elf locaties in Nederland allerlei bakkerijproducten. Dat varieert van brood en gebak tot convenience-producten, zoals sandwiches, belegde broodjes en wraps. Een groot deel daarvan wordt dagvers gebakken en bij ruim 1.000 supermarkten en andere afnemers door heel Nederland en in het buitenland bezorgd. Elke nacht zet Bakker Goedhart 100 eigen trekker-opleggercombinaties in voor de distributie.

De trucks rijden vooral s'nachts waardoor het opladen overdag kan gebeuren. De distributieritten gaan vooral naar winkelcentra in binnensteden, en juist daar is stil en duurzaam rijden een must. Met de order voor tien elektrische trekkers is Goedhart dan ook voorbereid op het uitbreiden van de zero emissie zones. Meer lezen over deze trucks doe je hier!

Transport&Milieu

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-01-2022
volvo-fh-electric-in-green-truck-test.jpg

Volvo: Eén op de 5 verkochte trucks is over 3 jaar elektrisch

Bij de jaarlijkse perspresentatie zei Volvo dat voorspelt dat elke vijfde truck die over…
Nieuws
16-06-2020
25-volvo-fm-voor-aldi.jpg

Aldi kiest deze keer voor Volvo

Voor de distributie naar haar winkels heeft Aldi onlangs 25 Volvo’s FM in gebruik genomen. Nog eens 18 nieuwe Volvo-trucks…
Nieuws
31-03-2021
615_2021_Rens_Transport_Sprundel_008.jpg

Glasbakken legen en transformatoren vervoeren

Rens Transport heeft een nieuwe Volvo FM 500 8x2 TAG-XL met open laadbak en autolaadkraan in gebruik genomen.…