Nieuws
21-05-2024 | Door Maarten van der Westen

Familiebedrijf Overmeer uit Mijnsheerenland telt een wagenpark van ruim honderd vrachtwagens. Met de levering van tien nieuwe Scania’s breidt het bedrijf nog verder uit.

Niet alle Scania’s komen in de blauwe kleuren van Overmeer Logistics. Enkele trekkers komen in het groen of rood van Bok Transport en TSL, beide dochterondernemingen van Overmeer Group. De nieuwe trekkers zijn allemaal 4x2 en ADR gekeurd. Naast de 420S is één exemplaar uitgerust met een V8.

De nieuwe Scania’s die Overmeer nu krijgt, zijn vervanging voor andere auto’s uit de vloot. “Wij hebben een gemengde vloot trucks van rond de 100 voertuigen en met deze toevoeging komen we op een totaal van 24 Scania’s. Maar bij de 10 trucks die er nu uitgaan, zijn ook andere merken. Dus het totale aantal Scania’s is de afgelopen maanden nog iets groter worden”, vertelt eigenaar directeur Jeffrey Michels.

Grootste cabines

“Dat wij met meerdere merken rijden, komt behalve het contact met de dealers en de kwaliteit van de werkplaats ook voor een deel voort uit de keuze van de chauffeur. We hebben er behoorlijk wat die echt het liefste op een Scania rijden. Maar soms is er een andere reden. De ene V8 die ik nu gekocht heb is een jubileumcadeautje voor een chauffeur die al heel lang bij ons werkt. Die heeft altijd op een ander merk gereden. Maar toen hij mocht kiezen, wilde toch één keer in zijn leven een V8. Ja, dan kom je bij Scania uit.”

Overmeer kiest altijd voor trekkers met een gemiddeld vermogen, maar wel met de grootste cabine. “Zo’n grote cabine met een vlakke vloer, zoals de S-cabine van Scania, geeft onze chauffeur tenminste echt wat ruimte. Wij zorgen ook altijd voor een leren interieur, een kastenwand, magnetron, ijskast en standkoeling. Dat is natuurlijk luxe, maar aan de andere kant weet ik dan zeker dat de chauffeurs niet meteen onthand zijn als ze ergens onderweg moeten overstaan. Want de ervaring leert dat het doorgaans niet overal in Europa de meest inspirerende parkeerplaatsen zijn.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-08-2021
Geelhoed11.jpg

Geelhoed breidt uit met een Scania R450

Bij transportbedrijf Gebroeders Geelhoed B.V uit Middelharnis zetten ze graag een stapje extra om van een nieuwe…
Nieuws
20-09-2021
Gheys.jpg

Group Gheys neemt Witlox Logistics over

Witlox uit Hilvarenbeek is gespecialiseerd in het vervoer van droge bulk voor de petrochemische sector. Voor het…
Nieuws
24-03-2016
HG1.jpg

Scania R490 met verschuifbaar zwaartepunt

HG Transport uit Heerenveen heeft een vijf assige Scania R490 in bedrijf genomen. De luchtgeveerde bakwagen kan…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.