TLN: Avondklok mag logistiek niet verstoren

Nieuws
20-01-2021 | Door Iep van der Meer

Transport en Logistiek Nederland is in gesprek met de overheid over de gevolgen van de instelling van een mogelijke avondklok. Daarmee wordt het verboden om onderweg te zijn tussen bepaalde, nog te definiëren tijdstippen.

Volgens de organisatie moet er een uitzondering komen voor de logistieke sector in ons land om een verdere verstoring van de economie te voorkomen.

De uitzondering zou ook moeten gelden voor het woon-werk verkeer van medewerkers in de logistieke sector. In een reactie heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangegeven begrip te hebben voor de cruciale rol van transport en logistiek.

TLN stelt voor dat medewerkers van logistieke bedrijven bijvoorbeeld een werkgeversverklaring kunnen overleggen waarin aangetoond wordt dat hij of zijn onderweg is van- of naar het werk. Dit zou een enorme administratie met zich mee brengen aangezien dan iedere chauffeur of medewerker van een distributiecentrum zo’n papiertje moet krijgen. Hoe dan ook, het transport en de distributie van bijvoorbeeld levensmiddelen moet door kunnen gaan, 24 uur per dag. Wat dit betekent voor de openstelling van bijvoorbeeld tankstations en andere voorzieningen onderweg is nog maar de vraag. Ook zij maken volgens ons deel uit van de cruciale logistieke sector maar of een tankstation open blijft als er verder vrijwel niemand onderweg is lijkt ons niet aannemelijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-02-2021
Floraplein-Starbucks-on-the-go.png

Avondklok: Geen koffie

De avondklok is al weer een week van kracht in ons land en we lijken er aan te wennen. Wat niet went is dat de tankstations langs…
Nieuws
15-08-2019
Verkeer_Nederland1LR.jpg

TLN bezorgd over marges in het wegvervoer

TLN toont zich bezorgd over de marges in het wegvervoer. In het tweede kwartaal zouden vooral stijgende dieselprijzen…
Nieuws
16-10-2019
Broekens.jpg

How dare you TLN!

Het is ongelofelijk wat een vastberadenheid en inzet de boeren laten zien de laatste weken. Ze zien het voortbestaan van hun bedrijven…