TomTom introduceert vrachtwagen-navigatie

Nieuws
08-09-2022 | Door Dirk-Jan Verhoef

Om te voldoen aan de behoeften van professionele vrachtwagenchauffeurs, introduceert TomTom nu speciale routes voor vrachtwagens in de TomTom GO Navigation-app voor Android-gebruikers. Niet weer een zuignap op je voorruit, maar gewoon netjes via je mobiele telefoon of – nog mooier – je multimediasysteem in je truck.

Vooruit plannen

De app stelt chauffeurs in staat om thuis ’s avonds op de telefoon alles al in te plannen, waarbij de app rekening houdt met de afmetingen van je voertuig, brandstofvereisten, gewenste maximumsnelheden, wegwerkzaamheden en lading (zoals vervoer van gevaarlijke stoffen). Je kunt ook meerdere bestemmingen achter elkaar plannen en je hebt toegang tot een overzicht van praktische locaties onderweg, zoals tankstations en speciale vrachtwagen-stops.

Door rekening te houden met factoren zoals voertuiggrootte en vrachttype, wil TomTom met deze toevoeging aan de app vrachtwagenchauffeurs helpen bij hun werk. Je blijft op de hoogte van de steeds veranderde verkeersregels, vermijdt verboden routes en beperkingen rondom het vervoer van gevaarlijke stoffen. Updates zitten al in de pijplijn. De app zal binnenkort rekening houden met andere zaken, zoals lage-emissie zones. De app is wereldwijd beschikbaar, met uitzondering van Rusland en Wit-Rusland.

Uitbreiding met truckroutes en kosten

De uitbreiding met truckroutes van GO Navigation is nu beschikbaar voor Android-gebruikers in de Google Play Store. Het abonnement kost normaal € 14,99 per maand of € 99,99 per 12 maanden. Ter gelegenheid van de lancering biedt TomTom de komende twee weken 50% korting aan bij een jaarabonnement, waardoor je de speciale introductieprijs van € 49,99 betaald.