Trouwe klant Jos Dusseldorp investeert in Scania

Nieuws
12-03-2021 | Door Tim de Jong

Jos Dusseldorp Transport uit Lichtenvoorde rijdt al meer dan 20 jaar met Scania. Recent nam het bedrijf uit Lichtenvoorde weer zeven nieuwe trucks van dit merk in bedrijf. De belangrijkste redenen om wederom voor Scania te kiezen zijn de bewezen duurzaamheid en de goede inzetbaarheid. De zeven nieuwe voertuigen zijn de eerste trucks die Jos Dusseldorp bij de Scania-dealer in een onderhoudscontract heeft ondergebracht.

Sinds 2018 maakt familiebedrijf Jos Dusseldorp Transport deel uit van de Rhenus Home Delivery group. Deze internationaal opererende logistieke organisatie biedt een breed scala aan transport en logistiek gerelateerde diensten aan. Jos Dusseldorp combineert hiermee de voordelen van een groot netwerk met de dagelijkse operationele zaken van het familiebedrijf; wat het nog steeds is. Jill Dusseldorp, algemeen directeur, is inmiddels de derde generatie aan het roer van het bedrijf.

Dusseldorp kent een hechte groep chauffeurs die al langere tijd in dienst is. Door voldoende instroom is Jos Dusseldorp ook al jarenlang een succesvol BBL-bedrijf. Als leerbedrijf worden er elk jaar zo’n 20 jongeren opgeleid en daarvan blijft er altijd een gedeelte voor een langere periode in dienst.

Jos Dusseldorp begeeft zich op het gebied van transport van schadegevoelige artikelen en levert naar zakelijke adressen alsmede rechtstreeks naar de consument. Tevens kunnen zij value added logistics verzorgen, warehousing en doen zij regionaal ook verhuizingen. Bij schadegevoelige artikelen gaat het veelal om meubels, fietsen, witgoed etc.

Wissellaadbakken

Daarvoor zet Dusseldorp voornamelijk bakwagens in met wissellaadbaksysteem. Het bedrijf is nu bezig met de uitfasering van de vaste bakwagens. Men hanteerde altijd het Renova-afzetsysteem, maar door de overname komen er nu ook laadbakken met het BDF-systeem op de auto’s. Daarom zijn de nieuwe Scania’s anders ingericht, die kunnen zowel het oude systeem als de BDF-bakken vervoeren die met twistlocks vastgezet worden. In totaal beschikt Dusseldorp over zo’n 150 bakken en daarmee kan men voor de klanten heel efficiënt en servicegericht de logistiek verzorgen.

Dusseldorp kocht vier nieuwe Scania P280 pk 4x2 trucks met een verlengde dagcabine en een normale dakhoogte voor de distributie. De andere drie Scania’s zijn van het type G280 met slaapcabine en een hoog dak. Deze worden gekoppeld met een aanhanger voor de tweedaagse ritten onder meer richting België. De G280 voertuigen krijgen ook het nodige extra comfort mee zoals een standairco en een omvormer. Vooral de standairco is voor de chauffeurs een belangrijke toevoeging, die zowel het comfort als de veiligheid ten goede komt.

Met gemiddeld 400 kilometer per dag kunnen de trucks bij Dusseldorp lang mee. Het bedrijf doet dan ook meer dan 10 jaar met een auto. Dan speelt de levensduur en de betrouwbaarheid van het voertuig een belangrijke rol. Door de degelijke bouw blijft het allemaal langer heel en mooi. Ook de chauffeurs dragen bij Dusseldorp actief bij aan het representatief houden van de trucks. Zij krijgen dan ook zoveel mogelijk een eigen voertuig.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-11-2017
Hoekstra_P370_2_pers_2017.jpg

Eerste nieuwe Scania P-Serie voor Hoekstra Sneek

Chauffeur Lolke van Sinderen staat met een brede glimlach naast zijn fonkelnieuwe Scania P370 trekker.…
Nieuws
03-04-2018
Scania_heiwo.jpg

NGS Scania P-Serie voor De Winter

Van de nieuwe generatie Scania trucks hebben we nog weinig klanten gezien voor de P-Serie. Maar ook hier heeft Scania…
Nieuws
03-02-2021
Van-Spreuwel_Scania-1-pers-2021.jpg

Vijf Scania’s P250 voor Van Spreuwel

Recent kreeg Frank van Spreuwel directeur mede-eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf in Eindhoven de sleutels…