Trucking Service Arnhem in opspraak

Nieuws
07-02-2018 | Door Tim de Jong

Onlangs kwam transportbedrijf Trucking Service Arnhem aan bod in een uitzending van het programma Opgelicht?!  Volgens het programma hebben vier chauffeurs nog duizenden euro’s aan achterstallig salaris tegoed.

De arbeidsomstandigheden zijn er volgens de geïnterviewde chauffeurs onder de maat: truckers maken overuren en hebben soms haperende tankpassen, waardoor hun vrachtwagens stil staan.

Een van de chauffeur vertelt dat hij een kleine 28.000 euro aan achterstallig salaris tegoed heeft. De chauffeur  wint een rechtszaak, maar wordt nog altijd niet betaald. Een andere chauffeur vertelt dat Trucking Service Arnhem er een eigen CAO op nahoudt, wat verboden is.

Vakbond CNV heeft inmiddels een nieuwe rechtszaak aangespannen aan het adres van de eigenaar van het bedrijf Joop Z. In de uitzending bevestigt de CNV-juriste van de chauffeur het beeld. Zij heeft de Inspectie om een onderzoek verzocht en ze heeft faillissement aangevraagd. Meerdere chauffeurs klagen over slecht betaalgedrag van het bedrijf en dat de tankpas het soms niet doet.

Inmiddels probeert Trucking Service Arnhem nog steeds chauffeurs te werven. Opgelicht?! probeert weerwoord te halen maar Joop Z. reageert verre van vriendelijk. Hij ontvangt de delegatie niet en reageert niet verbaasd over wat hem ten laste wordt gelegd.  

Klik ">hier voor de uitzending van Opgelicht?!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-11-2016
International_Lone_Star_LR.jpg

Grote loonstijging chauffeurs in VS

Amerikaanse truckchauffeurs zagen hun loon in oktober flink stijgen. Om het chauffeurstekort te bestrijden, trekken…
Nieuws
21-08-2017
euro-munten.jpg

CNV: 'Transport vergeet loonsverhoging te betalen'

CNV Vakmensen zegt steeds meer meldingen te krijgen over transportbedrijven die 'vergeten' zijn om de…
Nieuws
30-05-2018
brenny.jpg

Chauffeurslonen VS lopen op tot 80.000 dollar

In de VS is het tekort aan chauffeurs zodanig opgelopen, dat bedrijven al jaarsalarissen tot 80.000 dollar…