Nieuws
13-05-2023 | Door Iep van der Meer

Ondanks alle ophef over truckruns ging de truckrun van de Nienoord Truckers in Leek gewoon door. Wel in een aangepaste vorm, dus zonder begeleiders op het bed, maar dat mocht de pret niet drukken.

De verzekerings regels voor truckruns betekenen dat er niemand op het bed mag zitten zonder gordel, en om die reden gingen er alleen bijrijders in de trucks die zelfstandig zijn. Voor bijrijders met een zodanige beperking dat ze begeleiding nodig hebben waren er busjes en brandweerwagens geregeld met meer zitplaatsen met gordels. Eén van die brandweerwagens was een Amerikaanse Seagrave met oplegger, met achterop een brandweerman die de trailer stuurt!

Kortom, het westerkwartier van Groningen stond vandaag weer in het teken van heel veel getoeter, veel toeschouwers langs de weg en talloze verkeersregelaaars en motorrijders voor de begeleiding. Het is fantastisch wat al die vrijwilligers neerzetten om deze dag te laten slagen!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-05-2017
Nienoord-11-1400---kopie.jpg

Nienoord Truckers Truckrun 2017

Zaterdag 13 mei was het weer zo ver. De Nienoord Truckers Truckrun vanuit chauffeurscafé 'In de Klaver' in Niebert. Een…
Nieuws
01-08-2023
Eef (2)-1400

Mighty Truckers met Eef Verhaag

In de serie Mighty Truckers op Discovery Channel worden ook een aantal Nederlandse chauffeurs gevolgd. Vanavond bijvoorbeeld…
Nieuws
08-03-2021
Tukker_truckers_vroeger_LR.jpg

Jubileumfeest Tukker Truckers gepland op 11 en 12 september

Chauffeursvereniging Tukker Truckers bestaat dit jaar veertig jaar en dat is aanleiding voor…