Truckruns gered: begeleiders verzekerd

Nieuws
04-10-2023 | Door Maarten van der Westen

Goed nieuws voor organisatoren, deelnemers en chauffeurs van truckruns, of eigenlijk voor iedereen: de truckrun is gered. Afgelopen jaar ontstond commotie nadat er problemen bleken met het verzekeren van begeleiders in een vrachtwagen tijdens een truckrun. De vrees was dat ze daardoor niet meer door konden gaan. Dit probleem is voor 2024 uit de wereld.

Verzekeraar TVM deelde onlangs mee dat besloten is om medisch noodzakelijke begeleiders in de cabine te verzekeren. Deze verzekering kwam tot stand in samenwerking met O.S.C., de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten en kan afgesloten worden door alle aangesloten chauffeursverenigingen. De ingangsdatum hiervan is 1 januari 2024, wat dus betekent dat truckruns volgend jaar kunnen doorgaan.

Het probleem was ontstaan toen een begeleider tijdens een truckrun bij een remactie ongelukkig van het bed viel en gewond raakte. In een normale cabine zijn maar twee stoelen met gordels, dus de begeleider zit op het bed, zonder gordel. Daarmee valt deze buiten een normale verzekering. Als er iets gebeurt, is dat dus voor rekening van de organisatie. Zij willen dit risico niet dragen. Voor veel deelnemers is echter een begeleider nodig. Veel chauffeursverenigingen waren daardoor bang dat truckruns niet meer door konden gaan. Dit is dus nu verholpen door de nieuwe verzekering.

Samen met TVM gaat O.S.C. ook preventietips delen over risico’s tijdens truckruns. Hiermee worden chauffeursverenigingen geïnformeerd over wat er fout kan gaan tijdens een truckrun, en wat ze dan moeten doen. Veiligheid blijft immers het allerbelangrijkste, zodat truckruns een leuk feestje blijft voor iedereen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-10-2020
20120824-Kantoor-TVM-verzekeringen-Hoogeveen-Nederland.jpg

TVM verdeelt 10 miljoen Euro onder zijn klanten

TVM Verzekeringen keert 10 miljoen Euro uit aan zijn klanten in Nederland. De cöoperatieve verzekeraar…
Nieuws
12-11-2020
TVM_ridder.jpg

Tommy Heineman wint TVM Award Ridder 2020

Tommy Heineman (28) uit Alphen aan den Rijn heeft de TVM Award Ridder 2020 gewonnen. De vrachtwagenchauffeur,…
Nieuws
28-06-2017
TVM-gebouw.jpg

TVM richt zich volledig op transport en logistiek

TVM verzekeringen gaat zich volledig richten op het optimaal begeleiden en het verzekeren van het zakelijke…